Madnyheder

Sådan får du helt tynde løgskiver: Det her trick virker hver gang

Få dem helt tynde.

Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen I dag kl. 12:55

Lad os være ærlige: At skære løg er ikke just højdepunkterne i et hjemmekøkken. De får øjnene til at løbe i vand, fingrene til at lugte mærkeligt – og hvis du ikke har styr på knivteknikken, ender du hurtigt med halvkiksede, tykke skiver, der ikke ligner noget fra en madvideo på Instagram.

Men her kommer et hack, du måske ikke havde set komme: Brug en grøntsagsskræller.

Skræller + gaffel = tyndt skårne løg på nul-komma-fem

Constantino Delnero, der til daglig nørder japanske knive hos Seido Knives, er ikke bleg for at anbefale skrælleren som alternativ til den skarpe kokkekniv – i hvert fald når det handler om at få tynde løgflager. Ifølge ham kræver det bare lidt teknik:

  1. Fjern de yderste lag på løget.
  2. Stik en gaffel i toppen – så du får et godt greb uden at skulle holde fast med fingrene.
  3. Brug skrælleren og kør fra top til bund af løget, ligesom du ville gøre med en gulerod.

Uanset om du står med røde, hvide eller gule løg, virker tricket – og det tager en brøkdel af tiden, hvis du ellers har lidt tålmodighed.

Lille skræller? Ingen panik

Hvis du bruger en mindre skræller, kan det være nødvendigt at skære fra flere vinkler for at dække hele løgets bredde. Det er lidt som at bruge en miniature-mandolin – du laver stadig tynde skiver, bare i små bidder ad gangen.

Det kan godt kræve lidt tilvænning, men det er stadig lettere end at få præcise skiver med en sløv kniv fra 90’erne.

Men hvad med en mandolin?

Selvom skrælleren klarer opgaven, indrømmer selv Delnero, at mandolinen stadig er kongen af ensartede skiver. Med en mandolin får du samme tykkelse hver gang, og du kan justere skivens størrelse præcist. Til gengæld er skrælleren mere tilgængelig – de fleste har én i skuffen, og du behøver ikke beskyttelseshandsker eller kirurgisk præcision for at bruge den.

Vil du virkelig op i niveau, er den skarpe kniv stadig det ultimative redskab – men det kræver lidt øvelse. Og hvad er bedre at øve sig på end et billigt løg?

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.