Madnyheder

Sådan griller du hummer

Smagfuld og saftig.

Sådan griller du hummer
Foto: Pexels
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 1. juni 2025

Hummer er ikke bare luksus – det er en hel vibe. Det er den slags mad, man hiver frem, når man skal imponere kæresten, svigerfamilien, vennerne… eller bare sig selv på en tirsdag, fordi man kan. Og mens hummer i risotto, hummerhaler i smør eller klassiske lobster rolls har deres plads, er der altså noget ekstra frækt over grillet hummer.

Det er ren primal-mad møder havets konge – og det kræver faktisk ikke så meget. Bare en god grill, lidt tålmodighed og et par simple tricks.

Start med hede – masser af det

Hemmeligheden bag god grillet hummer er varme. Meget varme. Forvarm din grill til mindst 250 grader (500 °F), og sørg for at riste risten af og pensle den med lidt olie, så hummeren ikke klistrer fast. Ligesom med bøffer, handler det om at få en god sear – det vil sige en sprød, let karamelliseret overflade, der smager af røg og sommer.

Skal på – kød ned

Grill hummerhaler med skallen på. Det beskytter det sarte kød mod at tørre ud og fungerer lidt som en naturlig damper. Du kan godt klippe eller skære undersiden af skallen op og åbne den lidt, så noget af kødet kommer til syne – det giver bedre smag og mere røgkontakt.

Læg halerne på grillen med kødsiden nedad først – det giver den lækreste char. Efter et par minutter vender du dem, så skallen vender nedad, og lader varmen gøre resten af arbejdet.

Pas på overkogning – hummer er ikke sejlivet

Hummer er ikke bøf. Den er hurtig på grillen, og der er ikke meget rum til fejl. Overkogt hummer bliver gummiagtig og kedelig – og det er direkte synd og skam.

Den sikreste måde at ramme det perfekte punkt på? Brug et stegetermometer. Hummer skal ramme ca. 63 grader (145 °F) i kernen – så er den gennemstegt, saftig og stadig mør. Tjek temperaturen i den tykkeste del af kødet, og hav tålmodighed. Det tager som regel kun 5-8 minutter i alt, afhængigt af størrelse og varme.

Hold igen med krydderierne

Det kan være fristende at marinere, drysse og gnide din hummer ind i alskens smag – men her gælder “less is more”. Hummer har en naturlig, delikat sødme, som sagtens kan stå alene. Et let drys krydderier lige før grillen er nok.

Et simpelt mix af salt, peber og lidt citron eller hvidløgssmør gør underværker. Vil du give den lidt ekstra, kan du bruge noget i stil med Lawry’s eller en mild rub – men pas på ikke at overdøve havsmagen.

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.