Mandekogebogen

Sådan laver du din egen kokosmælk

Nem måde at få mere kokossmag til dine retter!

Kokosmælk er ofte en essentiel del til mange asiatiske retter, og der findes faktisk også ret mange versioner, som smager fremragende.

Men hvis man virkelig vil have kokossmagen i fokus, så findes der ikke noget bedre end at lave det selv - så undgår du desuden også diverse tilsætningsstoffer, der skulle være tilsat for holdbarhed og konsistens. 

Se med herunder, hvor nemt det er!

Opskrift

(1/2 l kokosmælk)

Kødet fra 1/2 kokosnød (eller ca. 2 dl kokosmel, hvis man skal have lynversionen)

500 g vand (som har nået kogepunktet, men har fået lov til at køle lidt af til ca. 80-85 grader)

Fremgangsmåde:

Tænd en elkedel med en halv liter vand og lad det koge op. Når vandet har nået kogepunktet, slukkes den og får lov til at køle lidt af i 10 minutter.

Pil kødet ud af kokosnøden og hak det i mindre stykker. Brug også gerne saften fra kernen til opskriften.

Smid det i blenderen og giv det et minut eller to, indtil det har smuldret. Tilsæt vandet og blend videre i ca. 2-3 minutter. Ved brug af kokosmel er processen blot, at du hælder melet i blenderen, tilsætter det varme 'afkølede' vand og lader det trække i 4-5 minutter - hvorefter du blender i 2-3 minutter.

Lad det i begge tilfælde efterfølgende stå og trække i 5-10 minutter i blenderglasset for at få trukket endnu mere smag ud. 

Si nu væsken fri for kokoskød gennem et fugtet viskestykke eller en finmasket si. Viskestykket skal være fugtet på forhånd, da den ellers vil absorbere for meget af din væske.

Gem kokosresterne til senere (det er genialt til bagning, som toppen på en drømmekage eller til din granola-blanding!).

Væsken stilles på køl og kan holde sig i 3-4 dage. Den vil skille en smule, når den står til opbevaring - der skal tingene bare rystes sammen igen inden brug, og så har du en skøn cremet kokosmælk som smagsgiver til din aftensmad.

Kokosmælken kan også fryses!

ANNONCE

Hjemmelavet kokosmælk

Nem måde at få mere smag af kokos i dine retter!

1 portioner 15 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 450 kcal pr. portion

Ingredienser

  • ½ stk kokosnød
  • 500 ml vand

Fremgangsmåde

  1. Tænd en elkedel med en halv liter vand og lad det koge op. Når vandet har nået kogepunktet, slukkes den og får lov til at køle lidt af i 10 minutter.
  2. Pil kødet ud af kokosnøden og hak det i mindre stykker. Brug også gerne saften fra kernen til opskriften.
  3. Smid det i blenderen og giv det et minut eller to, indtil det har smuldret. Tilsæt vandet og blend videre i ca. 2-3 minutter. Ved brug af kokosmel er processen blot, at du hælder melet i blenderen, tilsætter det varme 'afkølede' vand og lader det trække i 4-5 minutter - hvorefter du blender i 2-3 minutter.
  4. Lad det i begge tilfælde efterfølgende stå og trække i 5-10 minutter i blenderglasset for at få trukket endnu mere smag ud.
  5. Si nu væsken fri for kokoskød gennem et fugtet viskestykke eller en finmasket si. Viskestykket skal være fugtet på forhånd, da den ellers vil absorbere for meget af din væske.
  6. Væsken stilles på køl og kan holde sig i 3-4 dage. Den vil skille en smule, når den står til opbevaring - der skal tingene bare rystes sammen igen inden brug, og så har du en skøn cremet kokosmælk som smagsgiver til din aftensmad. Kokosmælken kan også fryses!
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt