Mandekogebogen

Hjemmelavet kokosmælk

Nem måde at få mere kokossmag til dine retter!

Vidste du godt, at man nemt og hurtigt kan lave sin egen kokosmælk?

Med denne opskrift kan du hurtigt forvandle en kokosnød til cremet kokosmælk, som du kan bruge i din madlavning.

Kokosmælk er en essentiel del af madlavningen i mange forskellige køkkener - alt fra det asiatiske til det indiske køkken - og bruges til at give en cremet, fed og luftig konsistens og smag til mange opskrifter. 

Den giver stærke retter et modspild og 'glatter' dem lidt ud, så man får en mere fyldestgørende og varmende smag.

Kokosmælk kan også bruges til at koge sammen med ris - på den måde får du kokos-ris, som er en cremet og anderledes opskrift på ris. 

Kokosmælk er ofte en essentiel del til mange asiatiske retter, og der findes faktisk også ret mange versioner, som smager fremragende. Hvis du ikke selv vil i gang, kan du finde gode økologiske muligheder her(reklamelink).

Men hvis man virkelig vil have kokossmagen i fokus, så findes der ikke noget bedre end at lave det selv - så undgår du desuden også diverse tilsætningsstoffer, der skulle være tilsat for holdbarhed og konsistens. 

Selve kokosmælken kan holde sig en uges tid i køleskabet - følg med herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Hjemmelavet kokosmælk

Nem måde at få mere smag af kokos i dine retter!

1 portion 15 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 450 kcal pr. portion

Ingredienser

  • ½ stk kokosnød
  • 500 ml vand

Fremgangsmåde

  1. Tænd en elkedel med en halv liter vand og lad det koge op. Når vandet har nået kogepunktet, slukkes den og får lov til at køle lidt af i 10 minutter.
  2. Pil kødet ud af kokosnøden og hak det i mindre stykker. Brug også gerne saften fra kernen til opskriften.
  3. Smid det i blenderen og giv det et minut eller to, indtil det har smuldret. Tilsæt vandet og blend videre i ca. 2-3 minutter. Ved brug af kokosmel er processen blot, at du hælder melet i blenderen, tilsætter det varme 'afkølede' vand og lader det trække i 4-5 minutter - hvorefter du blender i 2-3 minutter.
  4. Lad det i begge tilfælde efterfølgende stå og trække i 5-10 minutter i blenderglasset for at få trukket endnu mere smag ud.
  5. Si nu væsken fri for kokoskød gennem et fugtet viskestykke eller en finmasket si. Viskestykket skal være fugtet på forhånd, da den ellers vil absorbere for meget af din væske.
  6. Væsken stilles på køl og kan holde sig i 3-4 dage. Den vil skille en smule, når den står til opbevaring - der skal tingene bare rystes sammen igen inden brug, og så har du en skøn cremet kokosmælk som smagsgiver til din aftensmad. Kokosmælken kan også fryses!
Del

Seneste nyt

Annonce