Mandekogebogen

Sådan laver du nye lækre retter med fisk

Dette indhold er sponsoreret

Nogle gange kan det være svært at finde inspirationen til at lave nye, lækre retter. Måske er der gået rutine i den, og man holder sig til de samme retter. Det kan også være, at en travl hverdag gør, at det er svært at bruge flere timer i køkkenet. Uanset hvad er der heldigvis et par tricks til at komme i gang igen. Ét af dem er at prøve noget nyt og udfordre dig selv. For eksempel ved at bruge en ny ingrediens. Her er fisk en god mulighed. Denne artikel giver dig inspiration til, hvordan du kan lave lækre retter med fisk og få ny inspiration til madlavningen.

Alt godt fra havet 

Fisk er en alsidig ingrediens, og man kan virkelig bruge alt godt fra havet. Udover det faktum at fisk kommer i et hav af forskellige smage, størrelser og teksturer, er der også rigtig mange retter at lave med det. Lige fra suppe og salater til ovnbagt fisk, lasagne og burgere. Der er selvfølgelig også den klassiske friturestegte fisk og de marinerede sild. Det gælder bare om at kaste sig ud i det. Du kan let finde lækre fiskeopskrifter og finde ny inspiration til madlavningen. Et godt trick til fisk er at starte med den ovnbagte version, og derefter gå videre til mere avancerede opskrifter. Vær heller ikke bange for at krydre din fisk og eksperimentere med smagene. 

Find grillen frem

Når sommeren nærmer kan du også finde grillen frem. Grillet fisk er vildt lækkert og er let at tilberede på grillen, hvis man finder en god fiskeopskrift. Hvis du griller er det oplagt at tilberede en hel fisk, for eksempel makrel eller havørred, eller købe en lakseside med skind på. Så kan du nemlig lægge fisken direkte på grillen og få lækkert og sprødt skind og en rigtig god grillsmag. Der findes massere af fiskeopskrifter til grillen. Man kan også tage skridtet videre fra grillen og kaste sig ud i at bruge en rygeovn. Det kræver lidt øvelse, men når man har fået styr på det kan man lave de lækreste røgede fisk og få en helt speciel smagsoplevelse.

Fisk til alle måltider 

Selvom man måske ikke skulle tro det, kan man finde fiskeopskrifter til alle dagens måltider, også morgenmaden. Nogle synes måske at fisk fra morgenstunden er en skidt ide, men der er meget fisk der fungerer godt til morgenmaden. Du kan for eksempel prøve at lave en lækker sandwich eller wrap med laks, eller prøve at lave en spicy tun mousse. Du kan eksperimentere med nye måder at krydre fisken på, og se, hvad der fungerer bedst til morgenmaden. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE