Madnyheder

Sådan så en typisk morgenmad med Elvis Presley ud

Heftig start på dagen.

Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 9. oktober 2025

Elvis Presley var ikke bare Kongen af Rock’n’Roll – han var også kongen af morgenmad. Manden fra Tupelo, Mississippi, havde en appetit, der matchede hans personlighed: stor, sydstatsagtig og uden den mindste interesse for kalorietælling. Hans mangeårige kok, Mary Jenkins-Langston, beskrev ham som et sandt madmenneske, der elskede fedt, smør og alt, hvad der kunne steges på panden.

Alle kender historien om Elvis’ legendariske peanutbutter- og banansandwich, men den var langt fra det eneste, der kunne få ham ud af sengen. Hvis man havde fået lov til at spise morgenmad med The King, havde man næppe gået derfra sulten.

Elvis’ konge-morgenmad

En typisk morgen hos Elvis begyndte tungt – i ordets mest bogstavelige forstand. Hans yndlingsmenu stod på smørstegte hjemmelavede biscuits, saftige pølsefrikadeller, røræg og bacon i rigelige mængder. Nogle gange blev det hele samlet i én kæmpe biscuit fyldt med pølse, som et sydstatsagtigt morgenmåltid på farten.

Til det hørte selvfølgelig stegte kartofler og stærk kaffe, for en rigtig sydstatsmorgenmad kræver sin mæthed.

På Graceland – hans ikoniske hjem i Memphis – sørgede husholdningen for altid at have de nødvendige varer på lager: biscuits, pølse, peanutbutter og ingredienserne til hans berømte kødfarsret, meatloaf. Der blev ikke sparet på noget, og det var præcis sådan, Elvis kunne lide det.

Fra peanutbutter til overflod

Selv om peanutbutter og banan var hans mest kendte kombination, elskede Elvis at tage den et skridt videre. Hans såkaldte “Fool’s Gold Sandwich” var en vanvittig sag: et helt franskbrød, udhulet og fyldt med peanutbutter, syltetøj og en hel pakke sprød bacon.

Ifølge historien fløj han engang hele vejen til Denver blot for at få serveret den originale version af sandwichen, som han havde forelsket sig i. Det siger en del om hans dedikation til mad – og måske også om hans appetit på livets store (og kalorietunge) glæder.

Et kig ind i berømthedernes morgenmadsvaner

Elvis var langt fra den eneste kendis med særlige morgenmadsvaner. Marilyn Monroe startede dagen med to æg pisket i varm mælk og en vitaminpille, mens Bing Crosby gik efter en “Red Devil” – en omelet med tomatsauce og ærter.

Mere nutidige navne som Reese Witherspoon og Antoni Porowski starter dagen sundere med grønne smoothies og kaffe med havremælk, mens Chrissy Teigen og Emma Watson holder fast i det mere hjertelige – henholdsvis “Farmhouse Breakfast” og morgenmadstacos.

Sådan får du lidt af Elvis på din tallerken

Hvis du vil have et strejf af The King i dit eget køkken, er der flere måder at gøre det på. Prøv at lave en peanutbutter- og banansandwich – men steg den i smør på panden, så den bliver sprød og karamelliseret. Eller gå all in og brug franskbrød som base for din egen “Fool’s Gold”-inspirerede udgave.

Vil du have en mere brunchvenlig version, kan du toppe dine pandekager med peanutbutter, bacon og bananskiver. Det er sødt, salt og syndigt – præcis som Elvis selv ville have elsket det.

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.