Mandekogebogen

Scones

Opskrift på hjemmebagte scones.

Der er ikke noget som rygende varme scones direkte fra ovnen!

Den engelske specialitet passer perfekt til kaffebordet med syltetøj såvel som til en hurtig hapser med tandsmør - fang opskriften på en klassisk scone herunder.

Og hvis det skal være lidt ekstra lækkert? Så smid 70 g mørk chokolade i puljen også. Ikke et øje tørt.

ANNONCE

Scones

Luftige og lækre!

4 portioner 25 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 1050 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 5 dl hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 50 gram smør
  • 2 dl yoghurt naturel

Fremgangsmåde

  1. Bland hvedemelet, salt og bagepulver sammen i en skål.
  2. Smuldr smørret sammen med melblandingen lidt a la samme tilgang, som når man skal lave mørdej.
  3. Når smørret er smuldret godt ud i melet, tilsættes yoghurt og rør det hele sammen forsigtigt - med forsigtigt menes det, at dejen blot lige skal samles.
  4. Rul dejen ud til en pølse og skær den ud i små stykker af ca. 7-8 portioner.
  5. Læg portionerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn på 190 grader i 12-15 minutter, indtil de er gyldne.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt