Mandekogebogen

Seafood-stedet Anthony Bourdain kaldte en "touchstone" på sine rejser verden over

Det må på bucketlisten!

Anthony Bourdain nåede at spise sig igennem mere mad og flere kulturer end de fleste af os drømmer om. Street food, Michelin-templer, snuskede barer – alt blev prøvet. Men der var enkelte steder, han vendte tilbage til igen og igen, fordi de havde noget særligt. Ét af dem var Swan Oyster Depot i San Francisco – et lille, ydmygt seafood-spot, som Bourdain beskrev som en "touchstone in my worldwide wanderings".

Læs også: Potato Curry

En institution i San Francisco siden 1912

Swan Oyster Depot er ikke en fancy restaurant med booking-system, smarte cocktails eller Instagram-venlige gimmicks. Tværtimod. Beliggende på Polk Street i Nob Hill, med bare 18 slidte barstole og et menukort hængende på væggen, er det præcis den slags sted, Bourdain elskede. Du kan glemme alt om at booke bord eller betale med kort – her er det først til mølle og kontanter, der gælder.

Stedet har eksisteret siden 1912, og trods mere end 100 år på bagen og en placering midt i et af San Franciscos mest turistede områder, har Swan Oyster Depot holdt fast i sin autenticitet. Det er her, fisk og skaldyr bliver hentet frisk fra Pier 33 hver morgen, shuckede og serveret uden dikkedarer.

Bourdain’s favorit: Crab back og østers

I et afsnit af Parts Unknown ser man Bourdain slå sig ned ved disken og bestille en “crab back” – en tidligere hemmelig ret, som nu har fået plads på væggen. Retten består af toppen af et Dungeness crab-skjold fyldt med smeltet smør og krabbens tomalley (det grønne fedt/organ mix), perfekt til at dyppe sprødt sourdough-brød i.

Men han stopper ikke der. Han går videre til en tallerken med ren krabbekød serveret med husets egen Louie sauce (for kendere kendt som “crabsanthemum”), efterfulgt af en klassisk platter af østers on the half shell med mignonette. Det er rå, simpel seafood på sit højeste – ingen pynt, bare rene, friske smage.

En kærlighedserklæring til no-nonsense mad

Bourdain beskrev Swan Oyster Depot som “true love”. Det siger alt. Ingen overflødig luksus, ingen jagt på trends. Bare god mad, kolde øl, venligt personale og en stemning, der føles som en rejse tilbage i tiden. For de indviede er der også hemmelige menuvalg som Sicilian sashimi eller en omgang smørrebrød (jep, de kører den nordiske stil her og der).

Hvis du nogensinde finder dig selv i San Francisco og er klar på at stå i kø og betale kontant for noget af det friskeste seafood, byen har at byde på, så ved du, hvor du skal hen. Swan Oyster Depot er ikke bare et måltid – det er et stop på rejsen, som Bourdain selv ville insistere på, du tager.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce