Mandekogebogen

Spis dig rundt i Danmark

De fleste madkendere i Danmark har hørt om Geranium og Noma. Det er verdensklasserestauranter, der stiller høje krav til både kvalitet og kulinariske oplevelser. Men de stjæler også meget af opmærksomheden, fordi de ligger i København. Læs videre, hvis du vil ud i det danske land for at finde de steder, du måske aldrig har hørt om før.

ANNONCE

Michelin-restauranterne boomer i Danmark. De springer op som aldrig før. I 2019 var der hele 27 restauranter i Danmark med mindst én Michelin-stjerne, de fleste af dem ligger dog i København. Selvom Michelin-stjerner ofte ses som et kvalitetsstempel, der giver masser af opmærksomhed, så fortæller det dog ikke hele historien. 

Der er masser af god mad rundt i hele landet, men fordi København er lettest tilgængelig for madanmelderne, så er det oftest her, de rejser til. De senere år har Michelins anmeldere dog fået øjnene op for hele Danmarks madkammer, og de rejser nu ikke bare til Jylland men tager dig også til Bornholm og Sydsjælland.

Tag over broerne, når du skal spise 

Århus er også ved at have et marked for Michelin-restauranter, men vores først stop gør vi hos Ti Trin Ned i Fredericia. Blandt historiske omgivelser nede ved havnen og med udsigt ud mod Lillebæltsbroen ligger restauranten, der specialiserer sig i det franske køkken. De har været fast inventar i Michelins guide siden 2017 og ser ud til at være det i mange år fremover. 

På Sydsjælland nede ved Præstø ligger Frederiksminde, der er både hotel og restaurant. Siden 2016 har de trofast modtaget Michelins stjerne, så der er sikret en plads på Danmarks kortet. De hører til i et gammelt, historisk kloster, og du er garanteret en oplevelse i skønne rammer både på hotel og restaurant.

Hvis du vil tage turen ud i Østersøen og opleve den danske solskinsø Bornholm, kan du besøge Kadeau i et sommerhusområde på den sydlige del af øen. Det er en restaurant, der bruger det bedste fra den bornholmske natur i sin madlavning, og den har høstet mange priser for sin kokkekunst. 

Invester din tid rundt i landet

Du behøver altså ikke blive i København for at opleve, hvor kulinarisk Danmark egentlig er. De smager også forskelligt, da de hver især tager det lokale med ind i deres madlavning for at skille sig ud. Mange af de bedste oplevelser ligger bare og venter på dig derude i det ganske, danske land.

Udover at investere din tid i de fremragende madoplevelser, der venter på dig, kan du også investere dine penge derude. På mininvestering.dk kan du læse meget mere om, hvordan du håndterer investeringer bedst muligt og tjener penge på en sund og fornuftig måde. Så kan du få råd til nye madoplevelser både i Hovedstaden, Fyn, Jylland og alle de andre små øer, der har hver deres at byde på.

Med flere penge på lommen behøver du ikke bekymre dig om Michelin-stjerner eller ej. Maden skal nok smage af noget alligevel, og du kan invitere fruen og familien med ud at spise hver aften i ferien, hvis det er det I har lyst til. Bon appetit.  

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE