Mandekogebogen

Sticky Butternut Squash

Asiatisk bagt græskar og squash!

Bagt græskar er en skøn spise om efteråret, hvor den sødmefulde grøntsag kan bruges til alt fra hokkaidosalat til en fyldt butternut squash.

Jeg har altid elsket at bruge butternut-squashen i køkkenet, da den er nem at tilberede og har en utrolig sødmefuld og cremet konsistens uden at komme over i det søde køkken.

Og den perfekte måde at tilberede og bage en butternut squash - er at gå den asiatiske vej!

Jeg har eksperimenteret med en ny opskrift baseret på min Hasselback Butternut Squash - her bager man græskarret skåret i hasselback-mønster. 

Jeg har lige tweaket opskriften ved at lave en hjemmelavet stickysauce, som smøres på og bages med de sidste minutter.

På den måde får man det møre græskar og til sidst glaseret den som en skinke - smagfuldt og nemt.

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Sticky Butternut Squash

Asiatisk butternut!

2 portioner 45 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 40 minutter
Ca. 450 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1 stk græskar (gerne hokkaido eller butternut)
  • 1 dl soyasauce
  • ½ dl honning, el. sirup
  • 1 tsk ingefær, revet
  • 1 tsk hvidløg, revet
  • 1 spsk. eddike el. citronsaft
  • 2 stk stjerneanis
  • 1 tsk majsstivelse
  • ½ dl vand
  • 1½ tsk sriracha (kan undlades)

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Skræl din butternut squash og flæk den på langs - skrab kernerne ud og skær tynde snit 2/3 ned i gennem den. Læg dem på en bageplade med bagepapir og pensl dem med olivenolie. Bag dem i ovnen i ca. 35 minutter.
  2. I mellemtiden blander du alle ingredienserne til stickysaucen i en gryde - bring det i kog og lad det småboble i 3-4 minutter, indtil det tykner. Stil til side for at trække smag.
  3. Når græskarret har bagt næsten mør i 35 minutter, tager du den ud af ovnen og pensler begge sider med rigelige mængder sticky sauce. Stil den tilbage i ovnen i i alt 10-15 minutter. Pensl hvert 5. minut med stickysauce, så det kommer godt ned i rillerne og karamelliserer overfladen. Serveres rygende varme!
Del

Seneste nyt

Annonce