Mandekogebogen

Test af Sifon

Luftige cremer og saucer på ingen tid!

Hvis du leder efter en nem måde at få luft, cremethed og konsistens ind i din madlavning, så går du aldrig galt i byen med en sifon.

En sifon har jo i sin oprindelige funktion været tiltænkt at lave luftig flødeskum på ingen tid ved brug af nitrogen, hvor man nærmest ‘skyder’ luft ind i fløden og kan sprøjte den ud som flødeskum efterfølgende.

Men med tiden har både teknologien og den gastronomiske front ændret sig markant og har adapteret sifonen til flere formål i køkkenet.

Vi har i denne omgang fået en sifon til test fra Cook & Baker.

Og i al sin enkelthed skal den jo egentlig bare kunne klare én eneste opgave - løfte dine saucer, cremer og lignende til nye højder!

Det klarer den uden problemer med et meget nemt design, hvor man blot skal hælde sin væske i beholderen og indføre gaspatronerne i indgangshullet i sifonen (gaspatroner købes dog separat) - derefter rystes den godt og så kan man med ventilen sprøjte sin creme ud.

Den er nem, simpel og fungerer til formålet og den kræver ikke den store snilde at bruge i praksis og hverdagskøkkenet - man skal blot lige lære at kende trykket og hvordan man får sin saucer ud på tallerkenen uden at splatte det hele til.

Det smarte ved en sifon er også, at man kan op- og nedjustere mængden af gas i flasken alt efter antal af patroner, som gør, at du kan variere i tykkelsen og cremetheden i dine råvarer.

Ved testundersøgelsen forsøgte vi os med en meget simpel legeret creme, nemlig en creme anglaise, som enten kan bruges som base til vaniljeis eller et lækkert cremet modspil til en tung chokoladekage eller friske frugter - her hældes den afkølet på sifon, rystes godt og kan efterfølgende sprøjtes ud i en mere luftig og voluminøs creme.

Og så længe man har legeret den efter de gamle grundprincipper, så holder den formen og strukturen. Med lidt træning vil man også kun bruge sifonen til at sprøjte sine lagkager eller lignende med et tyl-mønster, men det skal lige siges, at man lige skal øve sig en del inden - du skal jo tænke på, at væsken er kommet under pres af gassen, og derfor skal der kun trykkes let på ventilen.

Ellers risikerer du en meget ikke-pæn kage! Alt i alt en simpel men velfungerende gadget, som kan bruges til diverse saucer og lignende - et skud gas, ryst og på tallerkenen med resultatet!

ANNONCE
Test af Sifon
Del

Seneste nyt

Annonce