Mandekogebogen

Top 5: Lækre minidrivhuse til dig med begrænset udeplads

Skal du være med på Urban Gardening bølgen i 2021 er det ved at være tid!

Trangen til at bruge tid udendørs, når vejret endelig er til det, er større end nogensinde i Danmark anno 2021. Efter et år med Corona - og en lang lang vinter med masser af nedlukning, er det som om alle står på spring for at nyde bare den mindste solstråle. Og det gælder også bymennesker. Med mange ubekendte i regnestykket, ser det ud til at mange danskere igen må benytte størstedelen af sommeren herhjemme, og for at gøre et hele en smule mere udholdeligt, er mange begyndt at skabe lidt liv i deres haver - og for de der ikke er så heldige at have den slags; terrassen, altanen og balkonen.

Urban Gardening-tendensen passer perfekt i tidens trend, for mens vi bruger mere tid udenfor, går flere også op i bæredygtighed - men helt ærligt: Det lækreste ved at dyrke lidt ting derhjemme, er at man altid kan have friske krydderurter ved hånden - og hvis de er af den mere kuldefølsomme slags, er en form for minidrivhus eller væksthus også et hit, når det kommer til udendørsrum med begrænsede arealer.

Tænk: Hjemmegroet mynte til mojitoen, rosmarin til de grillede steaks og lidt chili til at sætte fut under det hele. Lyder det fristende? Så kan minidrivhuset spare dig for mange bekymringer, penge på engangskrydderurter fra supermarkedet, og i samme ombæring give lidt ekstra kvalitet til endnu en sommer fra den danske terrasse. Og hjælpe dig skridtet videre i jagten på selvforsyning fra 3. sal.


Uden videre opvarmning, vil vi her servere en række af de lækreste løsninger herhjemme.

Men skynd dig, hvis du drømmer om et drivhus i 2021 - udsigterne til Coronasommer 2.0 har sat tryk på bestillingerne, og resulteret i lave lagerbeholdninger hos leverandørerne.

ANNONCE
Hortus minidrivhus til højbed - Top 5: Lækre minidrivhuse til dig med begrænset udeplads Hortus minidrivhus til højbed

5. Hortus drivhus til højbed
 

Hvis du allerede har leget lidt med krydderurter i et højbed, men kun med moderat succes, er det oplagt at starte med den billige og let tilgængelige måde at have et drivhus - nemlig en drivhusramme til dit højbed.

Drivhuse til højbedsrammer kommer i mange forskellige varianter, men netop varianten fra Hortus har en pæn højde på op til 130 centimeter, og giver mulighed for vækstplads til også større eksotiske planter, der er glade for lidt ekstra varme og fugt. Det kunne være et par lækre hjemmegroede tomatplanter, der kan give en rigtig pæn høst fra en kapilærkasse på 50x90 centimeter.
Hortus drivhuset er primært fremstillet i plastik, men holdes sammen af små metalrør og kommer med mulighed for ekstra vindsikring i stropper, der enten kan fastgøres i underlaget - eller langs et læhegn eller mod en altanstolpe.

Til en pris på 299,- kan alle være med, og det er oplagt at starte med den billigere løsning, hvis du ikke er helt sikker på, om fingrene er grønne nok.

ANNONCE
Bogstaveligt miniature drivhus fra A2 Living - Top 5: Lækre minidrivhuse til dig med begrænset udeplads Bogstaveligt miniature drivhus fra A2 Living

4. Til dig med mikroskopisk plads: A2 Living Væksthus

Hvis pladsen er virkelig trang, og det ikke helt forslår sig med et mini-drivhus, kan du faktisk få dig en lille vækstkasse, der til forveksling ligner et klassisk drivhus - bare i mikroskopisk størrelse. 

Dette lille væksthus fra A2 Living måler blåt 38x24 centimeter i grundplan - og har en højde på 37 centimeter - altså den oplagte og stilrige vækstkasse til rundt regnet seks små potter med krydderurter - til opstilling på altanens cafébord eller en lille opsats. 

Det lille hus er i en flot kvalitet med vejrbestandigt galvaniseret stål og glas - og er en makker der kan holde sig både udendørs og indendørs i  mange år fra. 

Det lille hus i den lækre kvalitet koster 899,- kroner og forhandles hos Altanliv.dk

ANNONCE
Multifunktionelt vertikalt drivhus til altanen fra Juliana - Top 5: Lækre minidrivhuse til dig med begrænset udeplads Multifunktionelt vertikalt drivhus til altanen fra Juliana

3. Multifunktion: Juliana Urban Vertical

Urban Gardening drømmen er særligt udtalt i denne stilsikre nytænkning fra Juliana Drivhuse. Det vertikale drivhus er som skabt til steder hvor kvadratmeteren er højt eftertragtet, og er både ultrakompakt og super funktionel. 
Drivhuset er konstrueret som en høj blomsterkasse, hvor det er rummet mellem topkassen og fødderne, der smart udnyttes til væksthus/drivhus-areal. 

Toppen af Julianas "altankasse" er hul og gemmer både på en blomsterkasse, flotte topplader så det kan benyttes som arbejdsbord og et lille espalier til vækst af slyngplanter. Fronten af drivhusskabet er udstyret med to skydelåger i 4mm hærdet glas, så det er let at komme til krukker og potter i "det varme land". Flot løsning der passer godt ind i en moderne indretning.

Juliana Urban Vertical koster 4.495,- kroner - læs mere her.

ANNONCE
Halls Vægdrivhuset til den større terrasse - Top 5: Lækre minidrivhuse til dig med begrænset udeplads Halls Vægdrivhuset til den større terrasse

2. Halls vægdrivhus Altan 62

Hvis du har en flot stor terrasse og mere plads end dem der bor i de højere luftlag, er der gode muligheder i et lækkert vægdrivhus. De kommer i mange forskellige størrelser - og prisklasse. 

Halls leverer et klassisk aluminiumsdrivhus med 1.3 kvadratmeter dyrkningsareal. Drivhuset har en bredde på 182 centimeter, mens dybden er 69 centimeter og totalhøjden topper ud lige under 2-meter mærket.

Her får du den klassiske drivhusløsning med aluminium, stålsokkel og 3mm glas i en samlet pakke. 

Halls vægdrivhuset koster 3.499,- kroner, men kan købes hos Coop.dk til en medlemspris på blot 2.699- kroner i skrivende stund.

ANNONCE
Juliana Urban City Greenhouse - Til den kræsne herskabslejlighed - Top 5: Lækre minidrivhuse til dig med begrænset udeplads Juliana Urban City Greenhouse - Til den kræsne herskabslejlighed

1. Juliana Urban City Greenhouse

Den mest stilsikre og gennemførte drivhusløsning i mini-størrelse kommer også fra danske Juliana Drivhuse.

City drivhuset er som skåret til de moderne altaner i nybyggede lejligheder, og der er kræset for detaljerne, i en grad man ikke normalt ser i en samlet minidrivhus-løsning. Juliana Urban City Greenhouse har en dybde på blot 40 centimeter, men er oplagt til at dyrke i flere en niveauer, med en total højde på 158 centimeter. 

Juliana har virkelig kræset for detaljerne, og drivhusets aluprofiler er holdt i en moderne sortlakeret finish, mens det både kommer med flotte træhylder og små plantekasser med et - bloggervenligt - design. Det giver altså rig mulighed for både at dyrke høje slyngplanter og masser af krydderurter - uden at gå på kompromis med selve looket.

Som et ekstra plus der understreger mobiliteten af dette minidrivhus, kommer det selvfølgelig med mulighed for montering af medfølgende hjul. 


Juliana er ikke gået på kompromis med kvaliteten af dette lækre drivhus, og derfor kommer det selvfølgelig også med stærkt hærdet glas i 4mm profil. Drivhuset er det dyreste på denne liste - men så får du også et drivhus i første klasse, der bærer den stolte arv af mere end 50 års kvalitetsrig dansk håndværkstradition.

Juliana Urban City Greenhouse finder du blandt andet hos Altanliv til en pris på 4.295,- kroner.

ANNONCE
Del

Seneste nyt