Mandekogebogen

Undgå disse 5 fejl, når du laver pasta

En guide til lækker pasta som i Italien!

Pasta og pastaretter kan virke simple, men der er en række fodfejl, som mange danskere falder i, når der skal leges med de italienske råvarer.

Derfor har Sofia Fattori, der er madekspert i HelloFresh Norden, lavet en guide til de mest basale ting, du bør være opmærksom på, når du koger og laver pasta.

1. Brug rigeligt med vand

En af de mest almindelige fejl er at bruge for lidt vand, når man koger pasta. Pastaen har brug for plads til at bevæge sig rundt i gryden, så den ikke klistrer sammen. Sørg for at bruge mindst tre til fire gange så meget vand som pasta. For lidt vand gør pastaen stivelsesholdig og klistret, mens rigeligt med vand hjælper med at opnå en let og jævn kogning.

2. Rør rundt for at undgå klumper

For at undgå, at pastaen klistrer sammen, er det vigtigt at røre rundt med jævne mellemrum. Det er ikke nok at lade pastaen koge i fred – rør rundt cirka hvert 4.-5. minut for at sikre, at den koger jævnt og ikke hænger sammen i klumper.

3. Salt vandet som en italiensk kok

En af hemmelighederne bag autentisk italiensk pasta er mængden af salt i kogevandet. Vandet skal smage "som havet", hvilket betyder, at du ikke skal være bange for at tilføje en god mængde salt. En tommelfingerregel er en håndfuld salt til 6-7 liter vand. Saltet forbedrer smagen og hjælper også med at bevare den rigtige konsistens på pastaen.

4. Kog i kogende vand

Mange begår den fejl at tilføje pastaen, før vandet er i kog. Det er afgørende, at vandet koger kraftigt, før du lægger pastaen i, og husk at begynde at tælle kogetiden fra det øjeblik, pastaen er i gryden. Hvis du tilsætter pastaen for tidligt, risikerer du en uensartet kogning og en klæbrig konsistens.

5. Afslut kogningen i saucen

En ofte overset teknik er at hælde pastaen fra, et par minutter før den er færdigkogt, og lade den koge færdig i saucen. Det giver pastaen mulighed for at suge saucen til sig og opnå en cremet konsistens. Gem lidt af pastavandet, da det kan bruges til at justere tykkelsen på saucen og give en mere afbalanceret smag.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce