Gallery

Verdens vildeste udskæringer: Top 5 steaks du skal smage før du dør

Er du kødelsker med hang til det ekstreme? Så er denne liste noget for dig. Vi har samlet fem af de mest eksklusive, spektakulære og decideret vanvittige steaks i verden. Fra japansk perfektion til vulkansk tilberedning – her får du en rejse gennem kødets absolutte elite. Velbekomme!

Depositphotos.com
Depositphotos.com
Mikkel Preisler
Af Mikkel Preisler 10. maj 2025

Er du kødelsker med hang til det ekstreme? Så er denne liste noget for dig. Vi har samlet fem af de mest eksklusive, spektakulære og decideret vanvittige steaks i verden. Fra japansk perfektion til vulkansk tilberedning – her får du en rejse gennem kødets absolutte elite. Velbekomme!

#5: Tomahawk Ribeye – USA’s kød-kanon

Tomahawk Ribeye er ikke bare en steak, det er en oplevelse. Med sit lange ben og marmorerede kød ligner den noget taget direkte ud af en vikingefest. Den stammer primært fra kvæg i det amerikanske Midtvesten, og dens intense smag og saftighed gør den til en favorit på luksusgriller og steak-restauranter verden over.

#4: Chianina Bistecca alla Fiorentina – Italiensk kraftkarl

Denne italienske T-bone steak kommer fra Chianina-racen – en af verdens ældste og største kvægracer. Kødet er lyst, mørt og fuldt af smag. Steaken grilles traditionelt over åben ild og serveres blodig i hjertet af Toscana. Det er rustikt, det er romantisk – og det er storladent.

#3: Vulkansk steak fra El Diablo – Tilberedt over en aktiv vulkan

På Lanzarote kan du få serveret steak tilberedt over en ægte vulkanåbning på restauranten El Diablo. Her bruges jordens indre varme til at stege kød på en gigantisk grill. Det er ikke bare show – det er også effektiv tilberedning med en karakteristisk røget smag og en oplevelse, du aldrig glemmer.

#2: Kobe Beef Steak – Japansk luksus i verdensklasse

Kobe-bøffen er nærmest legendarisk for sin ekstremt fine fedtmarmorering og smørbløde konsistens. Kun kvæg fra den japanske Hyogo-præfektur, opdrættet under strikse regler, kan kalde sig ægte Kobe. Steaken er dyr, men hver bid er som en symfoni af smag, fedme og umami. En kultklassiker for kødelskere.

#1: Wagyu Olive Beef – Verdens dyreste og mest eksklusive steak

Wagyu Olive Beef fra Shodoshima i Japan kombinerer den legendariske Wagyu-race med en diæt bestående af pressede olivenrester. Resultatet? Et ekstremt marmoreret kød med noter af nødder og sødme, der smelter på tungen. Det er ikke kun den mest mørt og smagfulde steak i verden – det er også en af de dyreste, med priser der kan runde flere tusind kroner per stykke.

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.