Brydebrød/kuvertbrød
Luftigt og lækkert!
Hvis du mangler en nem, hurtig og lækker måde at lave kuvertbrød/brydebrød til dine gæster, så er denne opskrift lige noget for dig!
Færdige på under to timer, 5 ingredienser og et slutresultat med en luftig og svampet krumme.
Dette er en herlig grundopskrift, hvor du kan freestyle med fyldet og overfladen på dine brød - jeg har brugt lidt af skuffens 'toppings' såsom sesam og solsikkekerner, men man kan eksempelvis også bruge flagesalt, hvidløgssmør, krydderier, krydderurter og meget mere!
Få grundopskriften lige her:
Brydebrød/kuvertbrød
Luftige og nemme!
8 portioner
0 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 0 minutter
Ca. 300 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 0 minutter
Ingredienser
- 260 gram hvedemel
- 50 gram groft rugmel
- 3 dl vand
- 20 gram gær
- 1 tsk salt
Fremgangsmåde
- Opløs gær og salt i vandet.
- Bland meltyperne sammen i en skål for sig og hæld dem samlet i vandet.
- Kør dejen på en røremaskine ved middelhastighed i ca. 10-12 minutter, indtil den helt slipper skålen.
- Vej dejen og fordel den i otte lige store kugler.
- Smør en springform (ca 18-20 cm i diameter) med smør eller olie og placér kuglerne, så de lige præcis ikke rører hinanden.
- Pensl med æg eller smør - eller lad være - og drys, tilføj eller smør ønsket topping på.
- Bages 200 graders varmluft i 20 minutter.