Mandekogebogen

Caipirinha

Den sommerfriske brasilianske cocktail!

Når du tænker på Brasilien, så falder tankerne tit på deres ikoniske cocktail: caipirinha.

Denne forfriskende og simple drink har opnået global popularitet og er blevet en favorit på cocktailkort verden over. 

Caipirinha stammer fra Brasiliens landlige områder og er tæt knyttet til landets kultur og historie. Navnet "caipirinha" er afledt af ordet "caipira", som refererer til en person fra landet, hvilket kan sammenlignes med den engelske term "hillbilly". Den oprindelige form af caipirinha var en simpel blanding af cachaça, sukker og lime – ingredienser, der var let tilgængelige for de brasilianske landmænd.

Cachaça, en spiritus destilleret fra sukkerør, er hjertet i en caipirinha og skiller den ud fra andre limebaserede cocktails som mojito og daiquiri, der bruger rom. Produktionen af cachaça går tilbage til det 16. århundrede, og den har været en integreret del af brasiliansk kultur lige siden. 

Den klassiske caipirinha opskrift er utroligt enkel, hvilket gør den tilgængelig for både nybegyndere og erfarne cocktailentusiaster. Med kun tre hovedingredienser – cachaça, sukker og lime – er det en drink, der lægger vægt på balance og kvaliteten af de anvendte ingredienser. 

Mens den klassiske version er en favorit, har caipirinhaens popularitet ført til en række variationer, der tilføjer spændende twist til denne tidløse cocktail.

Caipifruta: En af de mest populære variationer er caipifruta, hvor lime erstattes eller suppleres med andre frugter som jordbær, ananas, passionsfrugt eller mango. Disse variationer giver drinken en farverig og smagfuld dimension, der er perfekt til at imponere gæster ved sommerfester.

Caipiroska: For dem, der foretrækker vodka fremfor cachaça, er caipiroska et fremragende alternativ. Ved at erstatte cachaça med vodka får man en lidt blødere og mindre udpræget smag, hvilket kan være tiltalende for dem, der finder cachaçaens smag for intens.

Caipirissima: En anden spændende variation er caipirissima, hvor rom erstatter cachaça. Denne version minder om en daiquiri, men med en mere robust lime smag takket være de friskpressede limebåde.

For at lave den perfekte caipirinha er det vigtigt at vælge de rigtige ingredienser og følge nogle simple, men afgørende tips. Brug altid friske lime og en god kvalitet cachaça. Balancen mellem sukker og lime er afgørende for at opnå den rette smag. Overvej også at justere mængden af sukker efter din egen smag, da nogle foretrækker deres drink lidt sødere eller mere syrlig.

Knust is er at foretrække fremfor isterninger, da det hjælper med at blande smagene bedre og holder drinken koldere i længere tid. Muddle lime og sukker grundigt for at frigive alle de essentielle olier fra lime skallen, hvilket giver drinken sin karakteristiske smag og aroma.

Fang opskriften herunder!

ANNONCE
Udskriv opskriften

Caipirinha

Læskende cocktail!

1 portion 5 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 0 minutter
Ca. 0 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1 stk lime, økologisk
  • 2 tsk sukker
  • 50 ml cachaça

Fremgangsmåde

  1. Skær lime i både og placer dem i et lowball glas. Drys sukkeret over limebådene.
  2. Brug en muddler til at knuse limebådene sammen med sukkeret. Dette frigiver limejuice og essentielle olier fra skallen, som blandes med sukkeret.
  3. hæld cachaça over lime- og sukkermassen. Fyld glasset op med knust is og rør grundigt rundt.
Del

Seneste nyt

Annonce