Mandekogebogen

Grillet ananas

Nem og saftig dessert til sommer!

Sommeren er grilltid, og hvad kunne være bedre end at tilføje en tropisk twist til dine grillaftener med grillet ananas?

Ananas er en fantastisk frugt med sin naturlige sødme og saftighed, der bliver endnu bedre, når den grilles. Varmen fra grillen karamelliserer sukkeret i ananasen, hvilket giver den en dejlig karamelliseret smag og en let røgagtig aroma.

Grillet ananas kan serveres på mange måder. Det er en alsidig ret, der kan fungere både som en dessert og som en del af hovedmåltidet. Den er perfekt sammen med vaniljeis, græsk yoghurt eller som en sød kontrast til grillet kød. Denne opskrift er enkel at følge og kræver kun få ingredienser, som du sandsynligvis allerede har i dit køkken. Ved at bruge honning, smør, kanel og vaniljeekstrakt skaber vi en lækker marinade, der fremhæver frugtens naturlige smag.

En af de største fordele ved grillet ananas er dens sundhedsmæssige fordele. Ananas er rig på vitaminer, mineraler og antioxidanter. Den indeholder også bromelain, et enzym, der hjælper med fordøjelsen og har antiinflammatoriske egenskaber. Så ikke alene smager denne ret fantastisk, den er også godt for dit helbred.

For at sikre den bedste smagsoplevelse anbefales det at bruge en frisk ananas.  Når ananasen er skåret i skiver, skal den blot marineres i den lækre blanding af honning, smør, kanel og vaniljeekstrakt. Efter en kort marineringstid er den klar til at blive grillet.

Forvarm din grill til medium-høj varme og placer ananasskiverne direkte på grillristen. Gril dem i et par minutter på hver side, indtil de har fået flotte grillmærker og er blevet let karamelliserede. Resultatet er en uimodståelig ret, der vil blive en favorit ved alle dine sommergrillfester.

Så næste gang du tænder op i grillen, hvorfor ikke prøve noget nyt og spændende? Grillet ananas er en nem og lækker måde at tilføje en tropisk flair til din grillmenu, og det er sikker på at begejstre dine gæster. Prøv denne opskrift, og oplev hvordan ananasens naturlige sødme og saftighed løftes til nye højder ved grillningen.

ANNONCE
Udskriv opskriften

Grillet ananas

Læskende og lækkert!

4 portioner 10 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 100 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1 stk ananas
  • 2 spsk. honning
  • 1 spsk. smør, smeltet
  • 1 tsk kanel, stødt
  • 1 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde

  1. Skær top og bund af ananasen. Skær skrællen af og fjern de 'øjne', der sidder tilbage i frugtkødet. Skær ananasen i skiver af cirka 1 cm tykkelse. Du kan også skære den i kvarte på langs, hvis du foretrækker det.
  2. I en skål, bland honning, smeltet smør, kanel og vaniljeekstrakt. Pensl ananasskiverne godt med marinaden. Sørg for, at begge sider er dækket. Lad dem marinere i mindst 15 minutter for at lade smagene trænge ind.
  3. Forvarm grillen til medium-høj varme. Placer ananasskiverne på grillristen. Grill dem i 2-3 minutter på hver side, eller indtil de har fået fine grillmærker og er blevet let karamelliserede. Pas på ikke at brænde dem.
  4. Server de grillede ananasskiver varme. De kan nydes som de er, eller sammen med vaniljeis, græsk yoghurt, eller som tilbehør til grillet kød.
Del

Seneste nyt

Annonce