Mandekogebogen

Grillet sommergrønt

Smagfuld snack parret med spanske vine.

Når grillen først er fundet frem fra vinterhiet, så skal der smides alle mulige lækkerier på risten.

Jeg har allieret mig atter igen med Ribera del Duero på en opskrift parret med tre af deres unikke vine - og for at køre det helt simpelt og lade vinene spille hovedtangent, har jeg taget udgangspunkt i grillet sommergrønt.

Mange friske, lækre råvarer fra den grønne verden får endnu mere smag og dybde, når de har fået en tur på en brandvarm grill.

Og hvis man så lige topper det med en omgang salsa verde, så kommer der mere dybde og smag over hele linjen!

De vine, jeg har valgt at tage med i denne omgang er følgende:

Abadia de San Quirce 6 Meses

Abadia de San Quirce 6 Meses er en ung og livlig vin, der har tilbragt 6 måneder på amerikanske og franske egetræsfade. Denne kortere lagring giver vinen en friskere profil med noter af røde bær som jordbær og hindbær, kombineret med lette krydderier og en smule vanilje. Den ungdommelige friskhed og lyse frugt i Abadia de San Quirce 6 Meses gør den til en fremragende partner til let-grillede grøntsager- Den friske syre i vinen fremhæver grøntsagernes naturlige smag og skaber en livlig kontrast til de grillede noter. De lette krydderier fra fadlagringen tilføjer en subtil kompleksitet, der ikke overvælder de delikate grøntsager, men snarere fremhæver deres karakter. Denne vin fungerer godt som en forfriskende ledsager, der kan nydes i sommervarmen.

Eksempler på grillet sommergrønt: Courgette, aubergine, asparges.

Balbas Crianza 2021

Balbas Crianza 2021 er en klassisk Ribera del Duero vin, som typisk viser en balanceret kombination af frugt og fad. Denne vin er lagret i 12 måneder på amerikanske og franske egetræsfade, hvilket giver den noter af vanilje, krydderier og let røg, som komplementerer dens frugtagtige karakter med kirsebær, blommer og solbær. Den afbalancerede struktur og komplekse smagsprofil gør den ideel til at parre med grillet sommergrønt. Den lette røg fra fadlagringen harmonerer smukt med den grillede smag af grøntsager som aubergine, peberfrugt og courgetter. Samtidig gør vinens frugtagtige syre den frisk og livlig, hvilket løfter de naturlige sødme og smagsnuancer i de grillede grøntsager. Vinen har også tilstrækkelig tanninstruktur til at kunne stå imod de kraftige røgsmage, uden at dominere dem.

Eksempler på grillet sommergrønt: Peberfrugt, aubergine, majskolber.

Corimbo I Reserva 2016

Corimbo I Reserva 2016 er en vin med dybde og kompleksitet, som er karakteristisk for en godt lagret Reserva fra Ribera del Duero - den er fantastisk i sig selv og bør derfor parres med lette anretninger, hvor vinen kan komme ordentlig til sin ret. Den er lagret i 16 måneder på hovedsageligt franske egetræsfade, hvilket giver noter af mørk frugt, tobak, kakao og krydderier. Vinen har også en silkeagtig tekstur med velintegrerede tanniner og en lang, vedholdende finish. Denne vins rige og komplekse karakter gør den perfekt til grillet sommergrønt, især grøntsager med mere intens smag såsom portobello-svampe, grillede løg og rødbeder. Corimbo I Reserva 2016's dybe frugtnoter og krydrede finish komplementerer de karamelliserede kanter og den lette røgsmag fra grillningen. Vinens tanniner hjælper med at rense ganen mellem bidderne, hvilket gør hver mundfuld frisk og smagfuld. Samtidig tilføjer de subtile noter af tobak og kakao en ekstra dimension til måltidet, der løfter den samlede madoplevelse.

Eksempler på grillet sommergrønt: Rødbede, løg, portobello-svampe.

ANNONCE
Udskriv opskriften

Grillet sommergrønt

Nemt og lækkert!

2 portioner 10 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 0 kcal pr. portion

Ingredienser

Grønt
  • 1 håndfuld blandet sommergrønt (squash, peberfrugt, asparges, aubergine etc.)

Salsa Verde
  • 1 stk persille, bundt
  • 1 tsk citronskal, revet
  • 2 fed hvidløg
  • ½ tsk fint salt + peber
  • ½ dl god olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Blend alle ingredienserne til salsaen sammen og lad det gerne trække i 30 minutter.
  2. Forvarm grillen til direkte varme - skær dit grønt i mundrette bider (eksempelvis courgette og aubergine i lange strimler) og pensl med olivenolie. Grill dem hårdt på direkte varme, så de får grillstriber. Krydr med lidt salt og peber.
  3. Servér alle de grillede grøntsager toppet med salsa verde og et godt glas spansk rødvin!
Del

Seneste nyt

Annonce