Mandekogebogen

Hjemmelavet softice

Nemt og lækkert med to ingredienser.

Det er altid et evigt dilemma, om man skal vælge kugle-is eller softice - kugleis giver mest variation, mens softice bare er en simpel, umiskendelig klassiker. 

Men sidstnævnte kan du vælge at lave i hjemmelavet udgave - hjemmelavet softice med kun 2 ingredienser!

Sommeren er over os, og med de varme dage kommer trangen til forfriskende og kølige lækkerier. Hvad kunne være bedre end at nyde en skål cremet, blød og lækker softice, lavet i dit eget køkken?

At lave hjemmelavet softice er ikke kun en sjov aktivitet for hele familien, men det giver dig også mulighed for at eksperimentere med forskellige smagsvarianter og ingredienser.

I denne ultimative guide vil vi tage dig gennem de nemme trin, du skal følge for at skabe din egen perfekte softice, uanset om du har en ismaskine eller ej.

Fang opskriften herunder!

ANNONCE
Idéer til toppings på is derhjemme

Når det kommer til at toppe din hjemmelavede softice, er mulighederne næsten uendelige. Du kan vælge mellem et væld af købte toppings, der tilføjer både smag og tekstur til din dessert. Prøv at overhælde din softice med chokoladesauce eller karamelsauce for en klassisk og luksuriøs smagsoplevelse. Mini marshmallows, og knasende nødder som mandler, hasselnødder og pecan-nødder giver en sprød kontrast til den bløde is. For en farverig og sjov twist kan du tilføje M&M’s eller Smarties, chokoladechips, og knuste kiks som Oreos eller Digestives. Frugt i sirup som kirsebær og ananas tilføjer en sød og syrlig dimension, mens lakridspulver, skumfiduser, kokosflager og nougatsauce tilbyder spændende smagsvarianter.

Hvis du foretrækker at lave dine toppings fra bunden, er der også mange lækre muligheder. Frisk frugt som jordbær, blåbær, hindbær og bananskiver bringer en naturlig sødme og friskhed til din softice. Du kan også lave din egen frugtpuré af mango, hindbær eller jordbær, eller tilberede hjemmelavet chokoladesauce ved at smelte chokolade og fløde sammen. Hjemmelavet karamelsauce, lavet af smør, fløde og sukker, er en uundgåelig favorit. Kandiserede nødder, der er ristet med sukker og kanel, tilføjer en vidunderlig knas. Grovhakkede chokoladestykker, spiselig cookiedej uden æg, friskrevet chokolade, og bærkompot lavet ved at koge bær med lidt sukker og citronsaft er også fantastiske valg. Hjemmebagte kiks eller kagekrummer, honningristet müsli og pisket flødeskum kan også bringe din hjemmelavede softice til nye højder. For en ekstra luksuriøs oplevelse kan du prøve hjemmelavet saltkaramelsauce.

Disse toppings vil give din hjemmelavede softice et ekstra pift og gøre den endnu mere lækker. Ved at kombinere flere toppings kan du skabe din egen unikke smagsoplevelse, der både glæder øjne og smagsløg.

ANNONCE
Udskriv opskriften

Hjemmelavet softice

Cremet og nemt!

4 portioner 5 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 5 minutter
Ca. 200 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1 l vaniljeis (hjemmelavet eller god købeversion)
  • 2 dl piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Tag vaniljeisen ud af fryseren og lad den stå i stuetemperatur i ca. 10-15 minutter, indtil den er blød nok til at blive rørt, men ikke helt smeltet.
  2. Hæld nu piskefløden direkte ned i den let optøede vaniljeis - brug enten en elpisker eller røremaskine og æt det hele sammen, indtil det har en cremet og luftig konsistens.
  3. Din hjemmelavet softice er nu klar til brug - men den smelter også ret hurtigt. Så eventuelt put det i en skål og i fryseren i 15-20 minutters tid inden servering. Den skal spises med det samme dog, da konsistensen ikke tåler at blive frosset hårdt ned.
Del

Seneste nyt

Annonce