Mandekogebogen

Kyllingespyd på grill

Nem og hurtig klassiker til sommermaden!

Kyllingespyd er en simpel, men velsmagende klassiker til grillen om sommeren. Det tager ingen tid at forberede, kort tilberedningstid og ikke mindst mange måder at variere på.

Kyllingespyd er utroligt alsidige og kan tilpasses til enhver smag. Her er et par eksempler på, hvordan du kan variere dine kyllingespyd:

  1. Asiatisk-inspirerede kyllingespyd: Marinér kyllingen i en blanding af sojasauce, sesamolie, honning, hvidløg og ingefær. Server med en frisk asiatisk salat og ris.

  2. Middelhavsinspirerede kyllingespyd: Brug en marinade af olivenolie, citron, oregano, hvidløg og timian. Server med en græsk salat og tzatziki.

  3. Spicy kyllingespyd: Marinér kyllingen i en krydret blanding af cayennepeber, paprika, hvidløgspulver og limejuice. Server med en avocadosalat og en frisk limecreme.

Her er en simpel opskrift på kyllingespyd på grill, som du kan freestyle ud fra:

ANNONCE

Ingredienser:

  • 500 g kyllingebryst, skåret i mundrette stykker
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • 3 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret timian
  • Salt og peber efter smag
  • Træspyd (læg dem i vand i 30 minutter for at undgå, at de brænder)

Fremgangsmåde:

  1. Marinade: I en stor skål blandes olivenolie, citronsaft, hvidløg, oregano, timian, salt og peber.
  2. Marinering: Tilføj kyllingestykkerne til skålen, og sørg for, at alle stykkerne er godt dækket af marinaden. Dæk skålen til, og lad det marinere i køleskabet i mindst 30 minutter, gerne længere for mere smag.
  3. Sæt dem på spyd: Tag kyllingestykkerne ud af marinaden, og sæt dem på spyddene. 
  4. Grill eller bagning:
    • Grill: Forvarm grillen til medium høj varme. Grill kyllingespyddene i 10-15 minutter, vend dem jævnligt, indtil kyllingen er gennemstegt og har en let gylden farve.
    • Ovn: Forvarm ovnen til 200°C. Læg kyllingespyddene på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag i ca. 20-25 minutter, eller indtil kyllingen er gennemstegt.
  5. Servering: Server de varme kyllingespyd med dine yndlingssideretter såsom salat, ris eller grillede grøntsager.
ANNONCE
Udskriv opskriften

Kyllingespyd på grill

Nem klassiker!

2 portioner 16 minutter
Forberedelse: 6 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 0 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 500 gram kylling
  • 1 dl marinade

Fremgangsmåde

  1. Følg opskriftens variationer længere oppe og find et par kyllingespyd, der falder i din smag!
Del

Seneste nyt

Annonce