Madnyheder

10 fødevarer du sandsynligvis opbevarer forkert

Find deres rigtige plads.

10 fødevarer du sandsynligvis opbevarer forkert
Foto: Pexels
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 7. juni 2025

Vi gør det alle sammen – smider maden på køl, fryser eller i skabet uden at tænke nærmere over det. Men flere af de fødevarer, vi bruger hver uge, har faktisk bedst af helt andre forhold. Her er 10 klassikere, som du måske bør flytte allerede i dag.

Tomater

De fleste smider dem direkte i køleskabet – men det dræber både smag og konsistens. Opbevar dem ved stuetemperatur, væk fra sollys.

Kartofler

Kartofler trives ikke i køleskab! Kulden omdanner stivelsen til sukker, og det ændrer både smag og konsistens. Opbevar dem mørkt, køligt og tørt – fx i en papirpose i et skab.

Brød

Køleskabet tørrer brødet ud hurtigere end du kan nå at sige “surdej”. Frys det ned i stedet, eller opbevar det i en brødkasse ved stuetemperatur.

Hvidløg

Et helt hvidløgshoved bør opbevares tørt og i god ventilation – ikke i køleskab, hvor det risikerer at mugne eller spire.

Løg

Hele løg bør ikke komme i køleskab – de bliver gummiagtige. Opbevar dem tørt og mørkt. Men husk: Skårne løg SKAL i køleskabet.

Kaffe

Mange opbevarer kaffe i køleskabet for at holde den frisk – men det er en fejl. Køleskabet tilfører fugt, og det skader bønnernes smag. Opbevar den lufttæt og mørkt, evt. i fryser hvis det skal holde længe.

Bananer

Køleskab standser modningen og giver brune, plettede skræller. Lad dem modne på køkkenbordet – og læg dem væk fra andre frugter, hvis du vil undgå, at alt andet modner lynhurtigt.

Agurker

Overraskelse: Agurker er kuldefølsomme. De mister smag og bliver slatne i køleskabet. Opbevar dem ved omkring 10-12 grader – evt. i et spisekammer.

Avocado

Umodne avocadoer skal ligge ude, så de kan modne. Først når de er modne, kan de ryge i køleskabet for at forlænge holdbarheden et par dage.

Chokolade

Køleskab giver hvid belægning og ændrer tekstur. Opbevar chokolade tørt og køligt – men ikke koldt. Et skab væk fra solen er ideelt.

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.