Mandekogebogen

14 ikoniske seafood-retter du skal smage i Mexico

Smagfulde oplevelser.

Med over 9.600 kilometer kystlinje ud til både Stillehavet, Den Mexicanske Golf og Det Caribiske Hav er det ikke overraskende, at Mexico er et sandt paradis for seafood-elskere. Her er det ikke bare én type fiskeret, men en hel verden af smagsoplevelser, hvor lokale traditioner, præcolumbiansk madlavning og internationale indflydelser smelter sammen.

Læs også: Forskellen på juice og nectar

Uanset om du sidder på en plastikstol ved en strandkiosk i Oaxaca, spiser dig mæt på en cevichería i Mazatlán, eller oplever Mayakøkkenet i Yucatán, så er der én ting, der går igen: Mexicansk seafood handler om friskhed, vovede smage og masser af karakter.

Her er 14 af de mest ikoniske seafood-retter fra Mexico, du skal smage – og hvor de bedst nydes.

1. Tikin Xic (Yucatán)

Fisk marineret i citrus, achiote og krydderier, pakket ind i bananblade og grillet. En pre-hispansk klassiker med masser af røg og syre.

2. Camarones a la Diabla (Veracruz)

Djævleshrimps i en brændende sauce lavet på tørrede chilier og tomat. Hvis du elsker stærk mad, er det her din go-to.

3. Aguachile (Sinaloa)

Rå rejer badet i limejuice og chili – serveret iskoldt med rødløg, agurk og ofte avocado. Tænk ceviche med turbo.

4. Huachinango a la Veracruzana (Veracruz)

Hel rød snapper i en sauce af tomat, oliven, kapers og jalapeños. Smager som en blanding af Middelhavet og Mexico.

5. Tacos Gobernador (Sinaloa)

Shrimp tacos med smeltet ost, tomat, chili og løg – nærmest en seafood-quesadilla. Legenden siger, de blev opfundet til en guvernør.

6. Pescado Zarandeado (Nayarit)

Helgrillet fisk over trækul, marineret i en blanding af achiote, tomat, chili og salsa inglesa. Charmerende rustik og røget.

7. Ceviche (Hele Mexico)

Rå fisk, syret i lime, med tomat, chili, koriander og avocado – serveret på tostadas. Let, frisk og perfekt til varme dage.

8. Arroz a la Tumbada (Veracruz)

En mexicansk seafood-risret a la paella, fyldt med rejer, muslinger, blæksprutter og spicy tomatsauce.

9. Tacos de Pescado (Baja California)

Sprødstegt fisk i tortilla med kål, crema og salsa. Baja fish tacos er en legendarisk fusion af japansk tempura og mexicansk streetfood.

10. Camarones Embarazados (Puerto Vallarta)

Grillede rejer på spyd, overhældt med adobo-sauce og grillet direkte på stranden. Navnet er en ordleg på "grillet på pind" og ikke... gravide rejer.

11. Caldo Michi (Jalisco & Michoacán)

Fiskesuppe med grøntsager fra Mexicos ferskvandsområder. Simpel, mættende og fyldt med sjæl.

12. Marlin Ahumado (Stillehavskysten)

Langtidsrøget marlin, ofte serveret i tacos, burritos eller dip. Prøv den i en "Tacón de Marlin" burrito i Puerto Vallarta.

13. Vuelve a la Vida (Hele landet)

Et seafood-cocktail-mareridt på den gode måde – rejer, blæksprutter og muslinger i krydret tomat-lime sauce. Kuren mod tømmermænd, siger de lokale.

14. Mixmole de Pescado (Mexico City-området)

En præcolumbiansk stew lavet med fisk, nopales, tomatillos, chili og krydderurter. Earthy, oldschool og virkelig noget særligt.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce