Mandekogebogen

3-ingrediens chokolademousse - lavet med hytteost

Lækkerier.

Hytteost har fået sit comeback. Hvor det engang blev set som barndommens mest undervældende mellemmåltid, er det nu blevet TikToks nye darling. Og det er ikke kun sundhedsbølger og træningsfreaks, der har kastet sig over det – hele internettet eksperimenterer med de små osteklumper. En af de nyeste (og mest overraskende) favoritter? En simpel, proteinrig chokolademousse lavet med hytteost.

Læs også: Sådan braiserer du uden støbejernsgryde

Jep, den er god nok. Denne mousse slutter sig til rækken af virale opskrifter med hytteost – sammen med pandekager, is og Alfredo-sauce. Men her slipper du for isens hjernfrys og får en cremet dessert, der kræver minimalt arbejde og kun tre ingredienser: hytteost, kakaopulver og den sødning, du bedst kan lide. Hvis du vil have den ekstra rig og chokoladetung, kan du smide lidt smeltede chokoladechips i blenderen også.

De fleste opskrifter anbefaler cirka to spiseskefulde kakao til én kop hytteost. Sødningen justeres efter smag – nogle bruger honning, andre går med ahornsirup eller kaloriefri alternativer som monk fruit. Går du den klassiske vej med sukker, så vælg flormelis – almindeligt sukker opløses ikke lige så godt.

Sådan laver du hytteost-mousse med chokolade

Start med at smide alle ingredienserne i en blender eller foodprocessor. Hvis du bruger smeltet chokolade, er det smart at lade hytteosten få stuetemperatur først – så stivner chokoladen ikke med det samme, når den rammer osten. Omvendt skal du heller ikke hælde brandvarm chokolade i iskold ost, for så risikerer du, at massen skiller.

Blend godt og grundigt. Det kan tage lidt tid at få alle klumper væk, men vær tålmodig – det er nøglen til den rette mousse-konsistens. Når teksturen er silkeblød, og smagen sidder lige i skabet, hælder du moussen i små glas og stiller dem på køl. Giv den mindst en halv time, så den kan sætte sig.

Server med friske bær, lidt flødeskum eller hakkede nødder på toppen. Har du lyst til noget koldt, så frys moussen og lav en hjemmelavet “magic shell” med smeltet chokolade og kokosolie.

Varier i det uendelige

Du behøver ikke holde dig til chokolade – selvom det er oplagt, fordi kakao nemt kamuflerer hytteostens syrlige smag. Prøv fx med vanilje og bær, citronskal og lidt sødning, eller gå all in på efterårsvibes med græskar og kanel. Andre gode smagsboostere er espresso, peanutbutter eller en skefuld hindbærsyltetøj.

Det er hurtigt, proteinrigt, og så smager det overraskende godt – også selvom du normalt rynker på næsen af hytteost.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce