Mandekogebogen

5 tricks til at få billig øl til at smage bedre (ja, det kan lade sig gøre)

En dårlig bajer-opgradering!

Lad os være ærlige: Billig øl har sin plads. Den er perfekt til grillfester, festivaler, drukspil og de aftener, hvor du ikke orker at diskutere humletyper eller maltbalance. Men selv de mest prisvenlige bajere kan få et lille løft – og nej, det kræver ikke en Ph.D. i mikrobryg.

Her får du fem nemme hacks, der kan forvandle din discount-øl til noget, du faktisk har lyst til at drikke.

Læs også: Denne svamp kommer tættest på kødsmagen

1. Cocktail-time: Mix med likører og liqueurs

Du behøver ikke være bartender for at spice din øl op. En sjat likør i en billig øl kan gøre underværker. Prøv f.eks. at hælde lidt Aperol og citron i en lys lager – det bliver til den såkaldte Spaghett. Eller leg med sloe gin i en blond ale, eller prøv en skefuld Cynar (en bitter likør lavet på artiskokker) i en klassisk pilsner.

Tip: Har du Campari og vermouth på hylden? Så brug billig øl i stedet for danskvand til en twistet Americano. Ja, det er lidt eksperimentelt – men det virker overraskende godt.

2. Lav en hurtig og svedig michelada

Den mexicanske michelada er måske det bedste våben mod kedelig øl. Den kombinerer lime, hot sauce, Worcestershire, Clamato (eller tomatjuice) og en bunke salt. Og du bestemmer selv, hvor spicy og funky den skal være.

Køb en færdig mix som LAVA’s eller lav din egen med Tabasco, Tajín og lime. Du kan endda gå full-on og tilføje ting som soyasauce, appelsin eller selleribitter. Og så er det bare at hælde det hele over is og nyde en øl, der føles som en cocktail.

3. Citrustricket – frisk, surt og simpelt

Du kender allerede tricket med en lime i en Corona – men du kan godt tage det et skridt videre. Pres frisk grape direkte i din øl for en bitter, forfriskende radler-vibe. Prøv det med pale ales eller hvedeøl. Eller lav en beermosa med appelsinjuice og en hazy IPA – perfekt til tømmermænd eller brunch.

Hvis du er doven (vi dømmer ikke), så virker et hurtigt skvæt lime og lidt salt også. Boom – så har du en chelada.

4. Tilføj bitters – små dråber, stor smag

Bitters er ikke kun for old fashioneds og Manhattan-cocktails. Et par dråber Angostura i en billig pilsner løfter hele smagsoplevelsen med noter af urter og krydderier. Har du mere eksotiske bitters, som grapefruit eller Peychaud’s, så prøv dem i lyse øl for nye, uventede smagskombinationer.

Bare et par dashes direkte i glasset eller flasken er nok. Det kræver nul ekstra udstyr, men gør en kæmpe forskel.

5. Salt din øl – ja, du læste rigtigt

Salt og øl? Jep. Et drys salt i din øl kan balancere smagen og gøre den mindre bitter eller sød – alt efter typen. Det får også skummet frem og giver en mere smooth mundfølelse.

I mange sydstatsbyer i USA er en “dressed beer” (øl med lime og salt) helt normalt – og det er faktisk ret genialt, især når solen bager.

Du kan bruge almindeligt bordsalt, men hvis du virkelig vil nørde, så prøv med ølsalt (beer salt), som du kan finde i specialbutikker.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce