Bun Cha er en velkendt form for vietnamesisk streetfood, hvor jeg lige har lavet en lidt mere hverdagsvenlig version af den.
I gaderne i Vietnam kan man opleve denne ret som en slags suppe med nudler, hvor man spiser enten frikadeller lavet af svinebryst eller skiver af karamelliseret pork belly på toppen.
Denne opskrift gør det lidt hurtigere og mere hverdagsnemt med vietnamesiske frikadeller – skulle du have mod på at hakke din egen fars, så smid lidt svinebryst i kødhakkeren til disse kødboller.
Du vil ikke blive ked af det!
Sammen med nogle få krydderier og ingredienser får man på 20 minutter en meget simpel, velsmagende vietnamesisk klassiker.
Istedet for at koge en bouillon eller suppe – som også kan anbefales, hvis du har god tid – så laver man lige en hurtig, simpel opkogning af smagfulde saucer og hælder over til sidst.
Fang min opskrift herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Svinefars
300 gram
Fishsauce
2 tsk
Forårsløg
3 stk
Hvidløg, revet
2 tsk
Sukker
1 tsk
Fint salt
0.50 tsk
Citrongræs, finthakket (kan undlades)
1 tsk
Fishsauce
1 spsk.
Limesaft
1 spsk.
Sukker
1 spsk.
Chiliflager, røde
1.50 tsk
Hvidløg
3 fed
Koldt vand
1 dl
Majsstivelse
1 tsk
Risnudler eller ægnudler
150 gram
Bønnespirer
1 håndfuld
Læs også: