Mandekogebogen

Champagneglas

Glasset til de mest festlige lejligheder

Hvad er champagneglas?

Champagneglas er en type af glas, der specielt er designet til at nyde champagne og andre mousserende vine. Der findes mange forskellige typer af champagneglas, men de har alle visse fællestræk.


Traditionelt set er champagneglas elegante og slanke, med en høj stilk og en slank, tilspidset kumme. Dette design er med til at bevare kulsyren i vinen, mens den serveres og drikkes.

Nogle af de mest almindelige typer af champagneglas er fløjteglas og coupeglas.

Fløjteglas er de mest almindelige champagneglas og er kendt for deres slanke, høje form. De er designet til at bevare champagnens bobler og aromaer og er ideelle til at nyde tørre og mousserende vine.

Coupeglas, også kendt som champagneskåle, har en bred, flad skål og en kort stilk. De var populære i 1920'erne og 1930'erne, men er i dag mindre almindelige, da de ikke er designet til at bevare boblerne i champagnen er lettere at spilde fra. Champagneskålen har dog haft stigende popularitet over de senere år, måske fordi de flotte glas sender tankerne tilbage til mere glamurøse tider?

Der findes også andre typer af champagneglas, der er designet til specifikke typer af champagne og mousserende vine.

For eksempel er der tulipanglas, der er bredere i bunden og smalle i toppen, og dermed er ideelle til vine med stærke aromaer. Der er også champagneglas med flade bunde, der er designet til at bevare vinens temperatur, og som derfor er gode til servering af iskold champagne.

Champagneglas kan være lavet af forskellige materialer, herunder glas, krystal, plastik og stål. De mest populære champagneglas er dog ofte lavet af krystal, da det giver en høj kvalitet og skarp lyd, når glassene rammer hinanden.

Uanset hvilken type champagneglas man vælger, er det vigtigt at vælge et glas af høj kvalitet, der er designet til at bevare vinen og dens aromaer. Det er også vigtigt at vælge en passende størrelse, så glasset passer til den type af champagne eller mousserende vin, der serveres.

ANNONCE
Vi bryder os godt om champagne på Mandekogebogen - Champagneglas Vi bryder os godt om champagne på Mandekogebogen
Del

Seneste nyt

Annonce