Aftensmad
Chicken Pie
Saftig tærte med sprød overflade!
Hvis du mangler inspiration til en lækker, saftig simreret, som passer til alle årstider – så er chicken pie en sikker vinder. En solid kombination af saftig kylling, hvidvin og timian beklædt med et sprødt låg af butterdej. What's not to like?
Ofte går tærten også under navnet Chicken Pot Pie, da det nemlig er lidt en god sammenkrydsning af en gryderet og en tærte i ovn.
Der findes mange måder at lave tærte på, hvor vi normalt er mest vant til en hjemmebagt tærte, som har en tærtebund, man enten afbager inden fyldet, eller blot bager i ovnen med hele molevitten.
Men der er også en række forskellige slags pies og tærter, hvor man egentlig bare indkapsler sit fyld med et sprødt låg på toppen.
På den måde får man lidt en opskrift, som minder lidt om en mellemting mellem stuvning og tærte – lidt samme opskrift og teknik, som når man laver en crumble i det søde køkken.
Her topper man blot fyldet af med et låg af et sprødt element.
Det samme gør sig gældende med en traditionel chicken pie, hvor man lige topper en kylling kogt mør i hvidvin og timian med afbagt butterdej for at få lidt mere konsistens i spil.
Selve tilgangen med butterdejslåg kan bruges til mange forskellige tærter og med mange forskellige slags kød.
Fang opskriften herunder på en god, hjemmelavet tærte med kylling.
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Kyllingebryst
4 stk
Champignon
200 gram
Timian
1.50 tsk
Hvidvin
1 dl
Mælk
1 dl
Grøntsagsbouillon
1 dl
Hvedemel
1.50 spsk.
Porrer
2 stk
Gulerod
3 stk
Bladselleri
3 stk
Salt
1.50 tsk
Peber
1 tsk
Butterdej
1 plade
Smør
20 gram
Læs også: