Madnyheder
Derfor bør du altid vælge den tykkere bøf i køledisken
Bedre tilberedningsmuligheder.
For noget, der i teorien kan tilberedes på få minutter med lidt salt og peber, kan bøf virke overraskende kompliceret. Med alle de små forskelle mellem en chateaubriand og en filet mignon, officielle definitioner af T-bone og porterhouse, samt de mange fejl, man kan begå ved grillen, kan man hurtigt overveje bare at lave en burger i stedet. Men selv dét er ikke altid let!
Læs også: 10 fødevarer, der får dig til at prutte
Dog er der én simpel tommelfingerregel, der kan redde din bøf fra at blive en skuffelse: Vælg en tykkere bøf. En tyk bøf er langt mere tilgivende end en tynd en af slagsen. Tynde udskæringer bliver hurtigt gennemstegte, så de mister både saft og smag. I værste fald ender de som en sej og tør omgang, der er svær at nyde – og nærmest umulig at få perfekt medium-rare. De tynde "minute" steaks mangler ofte også marmorering, hvilket betyder, at du starter med en ulempe allerede før, bøffen rammer panden. Med en tykkere bøf får du både mere fedt og en bedre chance for at opnå den perfekte tilberedning.
Tykke bøffer uden at sprænge budgettet
En saftig 2-tommers ribeye kan sagtens ligge i en rygende varm støbejernspande i fem minutter, få en tur i ovnen i et par minutter mere og stadig lande på en perfekt medium-rare. Den længere tilberedningstid betyder også, at bøffen når sin ideelle mørhed uden at blive stresset af for høj varme.
Men selvfølgelig er ribeye ikke billig. De tyndere bøffer kan være fristende, fordi de ofte er de billigste muligheder, og hvis du bare skal lave en sandwich, fajitas eller noget, hvor kødet ikke er i fokus, er de fine valg.
Hvis du derimod vil nyde en god bøf til aftensmad eller en særlig anledning, kan det betale sig at bruge lidt ekstra. Du behøver ikke nødvendigvis gå all-in på en dyr ribeye – der findes mere budgetvenlige udskæringer som Denver steak, der stadig har en god tykkelse på omkring en tomme. Og ved at investere lidt ekstra får du ikke kun bedre smag, men også en langt større chance for at ramme den perfekte stegning.
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Læs også: