Mandekogebogen

Hjemmelavet rød karrypasta

En vigtig grundspiller i det asiatiske køkken!

Rød karrypasta er personligt min favorit ud af de tre velkendte typer - grøn, rød og gul. 

Den er lidt stærkere og lidt mere potent i smagsnuancerne!

Du kan snildt få en solid og velsmagende karrypasta, hvis du tager til din lokale asiatiske specialbutik - jeg har i mine studiedage eksempelvis brugt rigeligt med penge på Far East Trading i Århus, hvor man kan få nærmest en spandfuld karrypasta for en sølle 20'er.

Fantastisk!

Men dem du køber i supermarkedet er ikke altid helt i skabet - de mangler kant, dybde og smager mest af alt bare af blendede peberfrugter.

Og så er der jo den hjemmelavede - den er en sikker vinder!

Og selvom man skal have en god håndfuld råvarer, så er det 'besværet' værd. Og så kan den holde sig 10-14 dage i køleskab og væsentligt længere, hvis du fryser den ned i små portioner i fryseren.

Herunder får du en bundsolid opskrift på rød karrypasta - tilpas krydret, tilpas stærk!

(Portionen svarer ca. til, at du kan bruge en teske af karrypastaen i 12 retter.)

ANNONCE

Rød karrypasta

spicy og fyldig!

12 portioner 10 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 0 minutter
Ca. 50 kcal pr. portion

Ingredienser

  • ½ tsk korianderfrø/eller stødt koriander
  • ½ tsk spidskommen, stødt eller hele
  • ½ tsk friskkværnet peber
  • 2 stk rød chili
  • 1 stk citrongræs
  • 2 tsk frisk ingefær
  • 3 fed hvidløg
  • ½ stk citron
  • 3 stk forårsløg
  • 1 tsk honning, el. sirup
  • 3 spsk. rapsolie

Fremgangsmåde

  1. Hvis du bruger hele koriander og spidskommen, så skal de lige ristes på en varm pande, indtil de afgiver en duft - herefter tager du den af panden og støder dem fint.
  2. Hak chilien i mindre stykker (smag altid på den, da styrken virkelig kan variere!) og kom den i en blender - eller put det i en lille skål til en stavblender.
  3. Skræl ingefær og skær i mindre stykker. Skær roden og toppen af citrongræs, bank grundigt på den med bagsiden af kniven for at få smagen ud - og skær den i små stykker.
  4. Hak forårsløg i mindre stykker og pil hvidløgene. Pres saften af den halve citron sammen med de hakkede grøntsager.
  5. Bland de resterende ingredienser i og blend det hele sammen - jo færre olie, jo fastere og 'paste'-agtig bliver den.
  6. Lad den trække i minimum 30-60 minutter og så er den klar til brug!
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt