Mandekogebogen

Hjemmelavet rød karrypasta

En vigtig grundspiller i det asiatiske køkken!

Rød karrypasta er personligt min favorit ud af de tre velkendte typer - grøn, rød og gul. 

Den er lidt stærkere og lidt mere potent i smagsnuancerne!

Du kan snildt få en solid og velsmagende karrypasta, hvis du tager til din lokale asiatiske specialbutik - jeg har i mine studiedage eksempelvis brugt rigeligt med penge på Far East Trading i Århus, hvor man kan få nærmest en spandfuld karrypasta for en sølle 20'er.

Fantastisk!

Men dem du køber i supermarkedet er ikke altid helt i skabet - de mangler kant, dybde og smager mest af alt bare af blendede peberfrugter.

Og så er der jo den hjemmelavede - den er en sikker vinder!

Og selvom man skal have en god håndfuld råvarer, så er det 'besværet' værd. Og så kan den holde sig 10-14 dage i køleskab og væsentligt længere, hvis du fryser den ned i små portioner i fryseren.

Herunder får du en bundsolid opskrift på rød karrypasta - tilpas krydret, tilpas stærk!

(Portionen svarer ca. til, at du kan bruge en teske af karrypastaen i 12 retter.)

TIP: hvis du har nogle grøntsagsrester, som ikke rigtig bruges til noget, så kan de også tilføjes lidt som 'fyld', så du udvider mængden af karrypasta uden at nedjustere alt for meget på smagen. 

ANNONCE

Rød karrypasta

spicy og fyldig!

12 portioner 10 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 0 minutter
Ca. 50 kcal pr. portion

Ingredienser

  • ½ tsk korianderfrø/eller stødt koriander
  • ½ tsk spidskommen, stødt eller hele
  • ½ tsk friskkværnet peber
  • 2 stk rød chili
  • 1 stk citrongræs
  • 2 tsk frisk ingefær
  • 3 fed hvidløg
  • ½ stk citron
  • 3 stk forårsløg
  • 1 tsk honning, el. sirup
  • 3 spsk. rapsolie
  • ½ tsk salt

Fremgangsmåde

  1. Hvis du bruger hele koriander og spidskommen, så skal de lige ristes på en varm pande, indtil de afgiver en duft - herefter tager du den af panden og støder dem fint.
  2. Hak chilien i mindre stykker (smag altid på den, da styrken virkelig kan variere!) og kom den i en blender - eller put det i en lille skål til en stavblender.
  3. Skræl ingefær og skær i mindre stykker. Skær roden og toppen af citrongræs, bank grundigt på den med bagsiden af kniven for at få smagen ud - og skær den i små stykker.
  4. Hak forårsløg i mindre stykker og pil hvidløgene. Pres saften af den halve citron sammen med de hakkede grøntsager.
  5. Bland de resterende ingredienser i og blend det hele sammen - jo færre olie, jo fastere og 'paste'-agtig bliver den.
  6. Lad den trække i minimum 30-60 minutter og så er den klar til brug!
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt