Aftensmad

Hjemmelavet rød karrypasta

En vigtig grundspiller i det asiatiske køkken!

Hjemmelavet rød karrypasta
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 28. marts 2019

Rød karrypasta er personligt min favorit ud af de tre velkendte typer – grøn, rød og gul. 

Den er lidt stærkere og lidt mere potent i smagsnuancerne!

Du kan snildt få en solid og velsmagende karrypasta, hvis du tager til din lokale asiatiske specialbutik – jeg har i mine studiedage eksempelvis brugt rigeligt med penge på Far East Trading i Århus, hvor man kan få nærmest en spandfuld karrypasta for en sølle 20'er.

Fantastisk!

Men dem du køber i supermarkedet er ikke altid helt i skabet – de mangler kant, dybde og smager mest af alt bare af blendede peberfrugter.

Og så er der jo den hjemmelavede – den er en sikker vinder!

Og selvom man skal have en god håndfuld råvarer, så er det 'besværet' værd. Og så kan den holde sig 10-14 dage i køleskab og væsentligt længere, hvis du fryser den ned i små portioner i fryseren.

Herunder får du en bundsolid opskrift på rød karrypasta – tilpas krydret, tilpas stærk!

(Portionen svarer ca. til, at du kan bruge en teske af karrypastaen i 12 retter.)

TIP: hvis du har nogle grøntsagsrester, som ikke rigtig bruges til noget, så kan de også tilføjes lidt som 'fyld', så du udvider mængden af karrypasta uden at nedjustere alt for meget på smagen. 

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Antal 12 pers.

Ingredienser

Korianderfrø/eller stødt koriander 0.50 tsk
Spidskommen, stødt eller hele 0.50 tsk
Friskkværnet peber 0.50 tsk
Rød chili 2 stk
Citrongræs 1 stk
Frisk ingefær 2 tsk
Hvidløg 3 fed
Citron 0.50 stk
Forårsløg 3 stk
Honning, el. sirup 1 tsk
Rapsolie 3 spsk.
Salt 0.50 tsk

Fremgangsmåde