Mandekogebogen

Kan kød fryses ned igen efter at være tøet på? Med dette trick kan du

Men den skal være tøet op korrekt!

Alle har prøvet det: Middagsplanerne falder igennem, og den optøede bøf ender med at skulle tilbage i fryseren. Men kan man egentlig indfryse en bøf igen, uden at det går ud over sikkerheden eller kvaliteten? Ja, det kan man – men det kræver, at bøffen er blevet optøet korrekt.

Læs også: 20 uimodståelige kyllingeretter


Kun sikkert ved korrekt optøning

Ifølge USDA er det fuldstændigt sikkert at fryse kød igen, hvis det er blevet optøet i køleskabet. Dette skyldes, at køleskabet holder kødet ved en sikker temperatur, hvor bakterier ikke kan vokse.

Men pas på farenzonen:
Hvis kødet er blevet optøet ved stuetemperatur i mere end to timer (eller én time ved over 30 grader), kan bakterier begynde at formere sig. Hvis du så fryser kødet ned igen, går bakterierne blot i dvale og kan genaktivere næste gang, bøffen bliver optøet.


Kvaliteten kan lide under genfrysning

Selvom det er sikkert at genindfryse en bøf, kan kvaliteten tage et dyk. Når kød optøes, mister det fugt – og hvis du fryser det igen, mister det endnu mere. Dette kan resultere i en tør og mindre smagfuld bøf. Især de bedste udskæringer bør ikke genindfryses, medmindre det er nødvendigt.


Sådan beskytter du bøffen ved genfrysning

Hvis du er nødt til at fryse bøffen igen, er der måder at minimere skaderne på:

1. Frys hurtigt for at bevare fugten:

  • Tør bøffen med køkkenrulle for at fjerne overskydende væske.
  • Læg den på en bageplade uden indpakning og frys den hurtigt ned. Dette skaber små iskrystaller, som skader kødet mindre.

2. Pak bøffen ordentligt ind:

  • Når bøffen er gennemfrossen, skal den flyttes til en frysesikker beholder. Brug enten vakuumposer, fryseposer eller plastikfolie kombineret med slagterpapir for at undgå frysebrand.

3. Tænk på tiden:

  • Vent ikke længere end tre til fire dage med at fryse kødet igen, og sørg for, at det hele tiden har været i køleskabet.

Tips til at undgå genfrysning

For at undgå besværet med genfrysning kan du dele store portioner kød op i mindre, før du fryser dem første gang. Så tager du kun det op, du har brug for, og slipper for at fryse det ned igen.


Opsummering

Genfrysning af bøf kan lade sig gøre, hvis du følger reglerne:

  • Optø altid kødet i køleskabet.
  • Frys det hurtigt ned igen.
  • Pak det tæt ind for at beskytte mod fugttab og frysebrand.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce