Aftensmad Lasagne Lasagen – nem, klassisk opskrift til hverdagen! edf Af Rasmus Krarup Jensen 21. januar 2019 Lasagne. Den fantatiske, italienske opskrift, som man nemt kan bikse sammen i en travl hverdag – uden at gå på kompromis med smagen! Vi får den uden tvivl mindst 2 gange om måneden, da den, som det gamle saying siger, måske smager endnu bedre på dag 2! Se min simple og nemme opskrift på lasagne herunder: Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne. Opskrift Arbejdstid 10 min Ventetid 30 min Tilberedningstid 35 min Antal 6 pers. Ingredienser Hakket oksekød 500 gram Løg 2 stk Hvidløg 2 fed Hakkede tomater, dåse 2 stk Oregano 2 tsk Salt 1.50 tsk Smør 20 gram Mælk 3 dl Hvedemel 2 spsk. Muskatnød, revet 0.50 tsk Bouillon, kan undlades 1 dl Frisk basilikum, kan udelades 1 håndfuld Parmesanost 50 gram Lasagneplader 10 stk Fremgangsmåde Tag kødet ud af køleskabet minimum 30 minutter før stegning. Smid den hakkede oksekød på en pande og brun det godt af i lidt olie ved meget høj varme - den skal have stegeskorpe, så får du mere smag! Skrab det af panden og læg det på en tallerken til senere. Snit løg og hvidløg fint og svits det i en gryde i lidt olivenolie. Tilsæt krydderierne (på nær muskatnød). Hæld kødet og løget op i en gryde og tilsæt tomaterne (og bouillon og friskhakket basilikum, hvis du bruger dette - jo flere krydderier a la timian, oregano, salvie etc. jo bedre, men det er en smagssag). Læg låg på og lad det simre. I mellemtiden smelter du smørret i en tykbundet gryde, indtil det begynder at syde. Tilsæt hvedemelet og pisk det sammen. Lad det stege lidt, så melsmagen forsvinder. Tilsæt nu mælken og den revne muskatnød. Så har du en lækker bechamel-sauce. Varm det op, indtil det begynder at boble og tykne. Lad det boble i et par minutter og stil til side. Smag kødsaucen til og lad dem simre i ca. 30-60 minutter - jo længere, jo mere sammenhængende smag! Gerne minimum en time for at få den rette smag og konsistens. Stil et fad frem og læg et par skefulde af kødsaucen i bunden. Læg nu lasagneplader på, og smør et lag bechamel-sauce på. Gentag processen, indtil du løber tør for sauce, plader og bechamel. Det øverste lag skal være sauce. Top hele herligheden af friskrevet parmesanost og bag den i en forvarmet ovn på 200 grader i 35 minutter. Læs også: Aftensmad Se flere artikler Aftensmad Ribollita Aftensmad Veggie Crunch Wraps Aftensmad Grillet spidskål med salsa verde Aftensmad 5 snacks der booster immunforsvaret Opskrift Hawaii-grillspyd med ananas og kylling Aftensmad Doner kyllingekebab