Grill

Oksemørbrad på grill

Grillet oksemørbrad er både lækkert og meget let at tilberede – men et grilltermometer er din bedste ven.

Oksemørbrad på grill
Oksemørbrad er er en fantastisk grillspise
Mikkel M. Vermeulen
Af Mikkel M. Vermeulen 2. maj 2022

Oksemørbrad er måske ikke aktuelt den mest populære udskæring til grillen, men det er næsten svært at acceptere.

Oksemørbraden er et eftertragtet og forholdsvist dyrt stykke kød, der er mørt som bare pokker – en kvalitet der har gjort den til en af de mest eftertragtede stykker kød, når familien Danmark holder suppe-steg-is fester – og det er jo helt forståeligt.

Oksemørbrad er som sagt ikke helt billigt, til gengæld er det godt – og utroligt simpelt at tilberede, og det er en god ting, for der er intet værre, end at komme til at ødelægge en dyr steg, ved at grille den tør.

En mørbrad kan krydres og marineres på et væld af måder, men den mest ærlige er en klassisk omgang salt og peber. 

Når vi griller større stykker kød er det altid med grilltermometer, og lige for tiden bruger vi Webers Smart Grilling termometer (Som matcher Weber Q-gasgrillen), til at styre slagets gang. 

Steger du mørbraden til en kernetemperatur på 56 grader, får du en steg der er perfekt rosa og saftig – helt topklasse som den bør være. 

Hvis du griller en stor oksemørbrad som jo ikke altid er ensartet i tykkelsen, kan du med fordel binde stegen op – ved at tage den tynde spids og folde op med den tykkere ende, så stegen har en mere ensartet tykkelse under stegningen – det har den fordel at mørbraden får en ensartethed – og snører du til topkarakter: Flotte runde skiver. 

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 35 min
Ventetid 10 min
Tilberedningstid 25 min
Antal 4 pers.

Ingredienser

Oksemørbrad 1000 gram

Fremgangsmåde