Aftensmad

Paprikash

Nem ungarsk gryderet med kylling og paprika.

Paprikash
Paprikash
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 31. marts 2021

Paprikash eller chicken paprikash er en ungarsk opskrift og klassisk ret med kylling og paprika.

Det er en nem og lækker hverdagsret med stor velsmag og så tager den ingen tid at lave.

Hvor man ofte tænker på Gullasch, når man tænker på det ungarske køkken, så man kan en kylling paprikash for den lynhurtige, nemme udgave af en gullasch-lignende opskrift.  

Denne opskrift tager kun 30 minutter at lave, hvis du bruger kyllingebryst – men du kan også sagtens bruge en hel kylling for mere smag. Her skal det blot simre lidt længere, ca. 45-50 minutter.

Jeg har valgt at bruge både almindelig paprika og røget paprika, som giver lidt mere dybde i smagen – men du kan vælge bare at bruge udelukkende almindelig paprika.

Denne opskrift på Paprikash er nem at lave og familievenlig – retten giver mør kylling og en tyk og cremet paprika-sauce.

Du kan vælge at servere paprikash til eksempelvis ris, bulgur eller måske bare et godt stykke brød.

Fang min udgave af Paprikash herunder:

Paprikash
Paprikash

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Tilberedningstid 20 min
Antal 2 pers.

Ingredienser

Kyllingbryst (eller evt. hel kylling) 400 gram
Løg 2 stk
Tomater 3 stk
Hvidløg 2 fed
Bouillon (Kylling eller grøntsags) 3 dl
Paprika 1.50 spsk.
Røget paprika 1 spsk.
Cremefraiche (enten 18% eller 38%) 1 dl
Majsstivelse 1.50 spsk.
Salt + peber 0.50 tsk

Fremgangsmåde