Aftensmad

Pasta alla Boscaiola: Pasta med salciccia og svampe

En nem pasta-klassiker!

Pasta alla Boscaiola: Pasta med salciccia og svampe
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 15. marts 2022

Endnu en italiensk pastaklassiker har ramt hjemmesiden – denne gang en nem og hurtig opskrift, der er gået lidt i glemmebogen.

Den går under navnet Pasta alla Boscaiola. 

Boscaiola betyder skovhugger på italiensk – en fyldig, varmende ret, der passer til tungt arbejde, der kræver noget næring og energi!

Og skovhugger-pasta klinger meget godt med, at man bruger svampe i retten.

Den er meget simpel, men findes i to primære versioner – den med fløde og den med hakket tomat.

Tomatversionen minder meget om mange andre klassikere, så jeg vælger altid at lave flødeudgaven, som bliver absurd cremet og velsmagende. 

Den klassiske opskrift bruger rå salciccia – italienske pølser, hvor man fjerner skindet og smuldrer kødet ned i panden. Kan du ikke finde dem, kan du bruge tørsaltet bacon.

Det giver ikke samme smag, men smager stadig godt.

Svampene til formålet varierer efter, hvad du har lyst til – de klassiske forskrifter siger Karljohan eller måske kantareller.

Men almindelige brune og hvide champignon fungerer fint. Fang min version af skovhugger-pasta herunder!

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Tilberedningstid 10 min
Antal 2 pers.

Ingredienser

Brune champignon, Karljohan, etc. 100 gram
Salciccia (alternativt tørsaltet bacon) 100 gram
Piskefløde 2 dl
Hvidløg 1 fed
Salt + peber 0.50 tsk
Pasta eller spaghetti 200 gram
Pecorino-ost (alternativt parmesanost) 1 håndfuld

Fremgangsmåde