Mandekogebogen

Pommes Fondant

Smørstegte kartofler, der har fået ekstra kærlighed!

Pommes Fondant er en lækker måde at tilberede en kartoffel på, så den får lidt ekstra kærlighed, smag, saft og kraft.

Selve teknikken er egentlig meget simpel og nem at lave - det handler om at skære kartoflerne ud i former, som gør, at de kan brunes i smør på alle overflader.

På den måde bliver kartoflen en smule karamelliseret på overfladen, mens resten af kartoflen bliver tilberedt i smør og bouillon.

Smagfuld, mør, cremet og utrolig lækker - og så har den en lækker overflade, som kan dynges til i sovs!

Den er perfekt til eksempelvis en god steg eller en velstegt bøf, hvor man mangler en nem kartoffel-opskrift, som kan laves hurtigt til portioner. 

De klassiske fondant kartofler kan laves i mange forskellige størrelser - men den klassiske metode er enten at udstikke små cylindere af kartoflerne eller aflange blokke eller bjælker.

Ved at bruge eksempelvis bagekartofler, kan du lave én kartoffel-fondant pr. person, som giver både en smuk og enkel anretning på tallerkenen. 

Når de er blevet brunet af, kan de enten tilberedes i ovnen eller fortsat på panden med et låg over.

En rigtig nytårsvenlig opskrift til menuen til nytår!

Fang min opskrift på Pommes Fondant herunder:

ANNONCE
Pommes Fondant
Udskriv opskriften

Pommes Fondant

Smørstegte, braiserede kartofler!

2 portioner 40 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 300 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2 stk bagekartoffel
  • 4 spsk. smør
  • 4 dl bouillon (svin, okse- eller kylling alt efter retten)
  • 1 håndfuld krydderier, friske eller tørret (eks. rosmarin, timian etc.)
  • 30 gram koldt smør

Fremgangsmåde

  1. Skær dine bagekartofler ud i enten én stor bjælke pr. kartoffel eller to mindre blokke pr. kartoffel - sørg for at gøre dem så ens som muligt.
  2. Brus smørret op på en pande - når det begynder at sprutte, lægger du kartoflerne ned i smørret. Steg dem, indtil de er gyldne på alle sider og skift rundt, indtil alle siderne er helt brunede af.
  3. Skru ned for temperaturen og tilføj varm bouillon på panden, krydderierne og den kolde smør - nu kan du enten sætte låg på og lade dem simre i ca. 25 minutter, indtil de er møre, eller smide panden i en forvarmet ovn med låg eller sølvpapir over og bage dem i 25 minutter ved 190 grader varmluft. Klar til servering, når de er møre!
  4. Du kan desuden også dryppe dem af på køkkenrulle efter de har været i boullion og stege dem let sprøde igen på panden - de bliver mere tørre af det, men det giver også lidt ekstra knas!
Del

Seneste nyt

Annonce