Aftensmad

Pommes Fondant

Smørstegte kartofler, der har fået ekstra kærlighed!

Pommes Fondant
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 26. november 2021

Pommes Fondant er en lækker måde at tilberede en kartoffel på, så den får lidt ekstra kærlighed, smag, saft og kraft.

Selve teknikken er egentlig meget simpel og nem at lave – det handler om at skære kartoflerne ud i former, som gør, at de kan brunes i smør på alle overflader.

På den måde bliver kartoflen en smule karamelliseret på overfladen, mens resten af kartoflen bliver tilberedt i smør og bouillon.

Smagfuld, mør, cremet og utrolig lækker – og så har den en lækker overflade, som kan dynges til i sovs!

Den er perfekt til eksempelvis en god steg eller en velstegt bøf, hvor man mangler en nem kartoffel-opskrift, som kan laves hurtigt til portioner. 

De klassiske fondant kartofler kan laves i mange forskellige størrelser – men den klassiske metode er enten at udstikke små cylindere af kartoflerne eller aflange blokke eller bjælker.

Ved at bruge eksempelvis bagekartofler, kan du lave én kartoffel-fondant pr. person, som giver både en smuk og enkel anretning på tallerkenen. 

Når de er blevet brunet af, kan de enten tilberedes i ovnen eller fortsat på panden med et låg over.

En rigtig nytårsvenlig opskrift til menuen til nytår!

Fang min opskrift på Pommes Fondant herunder:

2132312 scaled

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Tilberedningstid 30 min
Antal 2 pers.

Ingredienser

Bagekartoffel 2 stk
Smør 4 spsk.
Bouillon (svin, okse- eller kylling alt efter retten) 4 dl
Krydderier, friske eller tørret (eks. rosmarin, timian etc.) 1 håndfuld
Koldt smør 30 gram

Fremgangsmåde