Mandekogebogen

Popcorn chicken vs. chicken nuggets: er der en forskel?

Knasende sprøde kyllingesnacks.

Kylling findes i så mange former og betegnelser, at det kan være svært at holde styr på, hvad der er ægte, og hvad der bare er smart marketing. Boneless wings? Rent opspind. Chicken tenders og chicken strips? Faktisk forskellige ting. Chicken fries? Lad os ikke åbne den dåse orme. Men når vi snakker popcorn chicken og chicken nuggets, er der faktisk en reel forskel.

Læs også: Rabarber-crumble

Forskellen starter med kødet

Hovedforskellen ligger i, hvordan kødet behandles. Chicken nuggets er lavet af hakket kylling, som formes til små bidder i forskellige figurer. Popcorn chicken derimod består af hele stykker kylling, skåret i mundrette chunks. Resultatet? Nuggets er blødere og mere ensartede, mens popcorn chicken er mere kødfuld og minder om konsistensen i tenders.

Også paneringen adskiller de to. Nuggets har typisk en brødkrummebelægning, mens popcorn chicken har en sprødere, batter-lignende overflade, der minder om klassisk friturestegt kylling. Det giver popcorn chicken en ekstra crunch, som nuggets sjældent kan matche.

En rejse fra overskudskød til fastfood-favoritter

Chicken nuggets har faktisk eksisteret længere end popcorn chicken. De blev opfundet i 1963 på Cornell University af Robert C. Baker. Ideen var at finde en måde at bruge overskydende kyllingedele på, som amerikanerne havde rigeligt af efter krigen. Hakket kylling blev en smart løsning, der kunne formes og serveres hurtigt – perfekt til travle familier.

Popcorn chicken kom på banen i 1992, da Eugene Gagliardi jr. (manden bag Steak-umms) pitchede idéen til KFC. Han foreslog, at man brugte lårkød, skar det i små bidder og serverede dem som "hot thighs". Navnet blev justeret, men idéen om små, sprøde kyllingestykker blev hurtigt en succes. Popcorn chicken blev en kæmpe sællert for KFC og er stadig en vigtig del af deres boneless-sortiment i dag.

Selvom popcorn chicken var en amerikansk opfindelse på papiret, havde taiwansk popcorn chicken allerede været populær i Asien i årevis. Men både nuggets og popcorn chicken udsprang i virkeligheden af samme behov: at udnytte mindre populære dele af kyllingen på en lækker og spiselig måde.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce