Rabarber-crumble med kokos
Sprød dessert med sæsonens råvarer!
Rabarber er en af mine favoritter om foråret - de sniger sig altid frem i god tid og forvarsler om, at vi begynder at gå mod lysere og varmer tider!
Og så smager den fantastisk - hvad enten man laver vaniljesyltede rabarber, syltetøj, tærte eller måske en klassisk crumble.
En crumble er en fantastisk simpel måde at få et sprødt og sødt element sammen med sæsonens råvarer - og denne version er med havregryn og kokosmel.
Se med herunder:
Rabarber-crumble
Sprødt og lækkert!
4 portioner
30 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 25 minutter
Ca. 1000 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 25 minutter
Ingredienser
- 1½ dl hvedemel
- 1½ dl havregryn
- 1 dl kokosmel
- 1 dl rørsukker
- 90 gram smør
- 400 gram rabarber
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 190 grader varmluft. Snit rabarberne i mindre stykker og drys lidt sukker på dem - lad dem trække i 10 minutter.
- Bland hvedemel, sukker, havregryn og kokosmel sammen - tilsæt herefter smørret i tern og gnid det ud i de tørre ingredienser.
- Du kan smuldre det helt fint sammen ligesom til mørdej, eller lade nogle store stykker forblive - så giver det lidt mere konsistens!
- Smør et almindeligt tærtefad med smør og fordel rabarberne på bunden - fordel herefter din crumble over rabarberne.
- Bag den i ovnen ca. 25-30 minutter, indtil overfladen er gylden og afbagt.