Bagværk

Ciambelline al vino: rødvinssmåkager fra Italien

Sprøde småkager bagt med rødvin!

Ciambelline al vino: rødvinssmåkager fra Italien
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 30. november 2021

Hvad enten du mangler en hurtig opskrift på en småkage til kaffen eller ny inspiration til julekagedåsen til årets julebag?

Så skal du prøve den italienske småkage, Ciambelline al vino.

Det er en meget simpel småkage, som egner sig rigtig godt som en 'kaffesmåkage' – du ved, de der småkager, som er ekstra tørre i det og gerne lige vil dyppes i kaffen.

Et nemt sødt element til en hurtig kop kaffe ligesom Biscotti

Den har sin oprindelse fra fattige kår i Lazio-regionen i Italien, hvor man kastede sammen, hvad man havde for at lave lidt sødt i hverdagen.

Og jeg fik smagt disse småkager under min reportage af Lazio-regionens madkultur – og dem blev jeg nødt til at prøve at bage selv!

De er søde, let krydrede af vinen og aromatiske af olivenolien – et anderledes miks, som gør sig rigtig godt som en sprød og simpel kage til kaffen.

Fang min version af rødvinssmåkager herunder:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 5 min
Ventetid 30 min
Tilberedningstid 15 min
Antal 20 pers.

Ingredienser

Hvedemel 300 gram
Flormelis 100 gram
Olivenolie 80 gram
Rødvin 80 ml
Bagepulver 1 tsk
Perlesukker, til pynt 2 dl

Fremgangsmåde