Madnyheder

Cowboy Pie

Nem og lækker fad med kartoffelmos og fyld!

Cowboy Pie
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 7. april 2025

Der sker noget magisk, når man fyrer et låg af kartoffelmos over en stuvning eller gryderet – se bare Shepherds Pie!

Denne gang er vi gået tex-mex-vejen er lavet en opskrift inspireret af en lille fusionsklassiker, der går under navnet Cowboy Pie.

I samme ombæring som jeg eksempelvis har lavet Cowboy Quesadillas, kører denne opskrift i retning af både Texas og det mexicanske køkken.

I al sin enkelthed en lille blanding af baked beans, chorizo, majs og barbecue-krydderier – toppet med et tykt lag kartoffelmos med en dyne af revet cheddar.

Det skriger bare lidt USA i en uhellig samhørighed – og det fungerer bare!

En nem og lækker måde at samle det hele i et fad, så man hverken skal tænke på tilbehør eller flere gryder på bordet.

Her lapper man bare grydeskeen ned i fadet, og så har man det hele på én ske.

Fang opskriften herunder!

Her finder du opskriften på min hjemmelavede barbecue-krydderi.

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Tilberedningstid 20 min
Antal 4 pers.

Ingredienser

Bagekartofler 1 kilo
Smør 50 gram
Salt 1 tsk
Baked beans, dåse 1 stk
Dåsemajs 1 dl
Chorizo 100 gram
Løg 1 stk
Hvidløg 2 fed
Bouillon, okse- eller grøntsags 2 dl
Cheddar, revet 80 gram
Jalapenos, syltede 2 stk
Sødmælk el. mælk 1 dl
Røget paprika 1.50 tsk
Barbecue-krydderi (se opskriften længere oppe i artiklen) 1 spsk.

Fremgangsmåde