Mandekogebogen

Shepherd's Pie

En evig klassiker!

Den engelske simreret, Shepherd's Pie, er en fantastisk nem, nærende og velsmagende ret til kolde tider. 

Den findes egentlig i to versioner, så alle kan være med - den originale er med lammefars, som hedder Shepherd's Pie, men da lam ikke er noget alle er helt vilde med, så kan man også lave den med oksekød - så hedder den altså bare Cottage Pie!

Herunder får du en opskrift, der fungerer både til lam og oksefars - den er velkrydret, cremet og autentisk.

Og når man topper den af med en smørholdig kartoffelmos med muskatnød? Ikke et øje tørt!

Se opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Shepherds Pie

Simreret med kartoffelmos-låg!

4 portioner 50 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 20 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 950 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 500 gram hakket lamme- eller oksekød
  • 1 stk løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stk gulerod
  • 2 stk bladselleri
  • 2 spsk. koncentreret tomat
  • 1½ spsk. hvedemel
  • 1 spsk. worchestershiresauce
  • 1 dl ærter (friske eller frosne)
  • 700 gram kartofler
  • ½ tsk muskatnød, revet
  • 50 gram smør
  • 1 tsk timian (tørret eller frisk)
  • 1 tsk rosmarin (frisk eller tørret)
  • 500 ml bouillon (oksebouillon til cottage pie, kylling/grøntsagsbouillon til shepherd's pie)

Fremgangsmåde

  1. Start med at brune kødet hårdt af på en pande med lidt olivenolie. Læg det til side.
  2. Snit løg og hvidløg, som du svitser i lidt olivenolie i en gryde, indtil de er blevet lidt matte i farven - snit herefter gulerødder og bladselleri, som svitses med.
  3. Tilsæt kødet i gryden sammen med koncentreret tomat og svits det i et par minutter - tilsæt herefter timian, rosmarin, ærter, hvedemel, worchestshiresauce og til sidst bouillonen - lad det simre i 20-30 minutter ved svag varme, indtil det har tyknet og reduceret i væsken.
  4. I mellemtiden skrælles kartoflerne, skæres i tern og koges møre i ca. 18 minutter - når vandet er hældt fra tilsættes muskatnød, smør og lidt salt og peber. Brug eventuelt lidt mælk for at gøre den mere lind og nemmere at smøre ud på fadet - Mos det grundigt sammen til en lind og sammenhængende kartoffelmos - stil den til side.
  5. Forvarm ovnen til 200 grader. Find et lasagnefad eller lignende og fordel kødstuvningen i bunden - top af med klatter af kartoffelmosen, som du lukker henover farsen ved at smøre den forsigtigt ud. Lav eventuelt lidt dutter med mønster i en sprøjtepose, hvis du har lyst/god tid.
  6. Bag den i ovnen i 20-25 minutter, indtil den er let gylden på toppen og lad den lige sætte sig i 5-6 minutter, inden du går i krig med den!
Del

Seneste nyt

Annonce