Mandekogebogen

Syltetøj med rabarber-hyldeblomst

Et twist på en klassiker!

Her har jeg tryllet lidt med nogle hengemte ting fra forårssæsonen, hvor min nedfrosne hyldeblomstsaft og stængler af de lidt grovere rabarber kommer til sin fulde ret. Den koncentrerede saft søder med florale noter, så sukkermængden ikke er så krævende. Det giver en dejlig frisk smag fra de syrlige stænger og en sommerlig eftersmag af hyldeblomst!

Få opskriften på hyldeblomst-saft her.

ANNONCE

Rabarber-hyldeblomst-syltetøj

To verdener mødes!

1 portioner 30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 1300 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 260 gram rabarber
  • 1 dl hyldeblomstsaft
  • 1 dl syltesukker
  • ½ stk vaniljestang

Fremgangsmåde

  1. Hæld rabarber og hyldeblomstsaft i en gryde, hvorefter du bringer det i kog. Smag på den. Rabarber varierer meget i syre og sødme, så de næste trin skal varieres alt efter, hvilke sorter du har med at gøre.
  2. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og put det hele i gryden. Tilsæt en halv deciliter af gangen af syltesukkeret og smag til undervejs.
  3. Lad det hele simre i 10-15 minutter, hvorefter det hele hældes på et skoldet glas.
  4. Holdbarhed på køl: ca. 1 måned.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt