Den søde tand

Hjemmelavet kirsebærsauce

Luksusudgaven til ris a la manden!

Hjemmelavet kirsebærsauce
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 18. december 2019

Mod på at lave din egen kirsebærsauce? Kig med i opskriften herunder.

Der er en række ting, man altid skal have til jul – foruden brunede kartofler og brun sauce kræver det også en ris a la mande til dessert!

Og dertil hører sig jo altid en sauce – mens mange eksperimenterer med nye versioner, så har jeg nu altid været fan af den klassiske med kirsebær.

Jeg har dog piftet opskriften lidt op med portvin og citronsaft, som giver en dybere smag, lidt mere balance og ikke mindst en lækker, velsmagende sauce til juledesserten.

Og med en posefuld solmodne, nærmest lilla kirsebær i fryseren fra min forældres have fra i sommers – så er der ikke et øje tørt!

Se den nemme opskrift herunder:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Tilberedningstid 5 min
Antal 4 pers.

Ingredienser

Kirsebær, udstenede 350 gram
Sukker 1 dl
Vand 1 dl
Portvin 1.50 dl
Citron, økologisk 0.50 stk
Vaniljestang 0.50 stk
Majsstivelse 1 spsk.

Fremgangsmåde

Den søde tand

Se flere artikler