Den søde tand

Sådan laver du hjemmelavet marcipan

Nemt og velsmagende!

Sådan laver du hjemmelavet marcipan
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 13. november 2019

Marcipan er ofte noget, man forbinder med den søde juletid, men man kan sagtens bruge det hele året rundt til kager, tærter, is og diverse søde sager.

Og så smager det endnu mere fantastisk, hvis man laver det selv!

Det er overraskende let – det kræver blot mandler, flormelis og sirup. That's it.

Og vidste du, at man kan variere sin marcipan med forskellige typer nødder? Du kan eksempelvis lave en lækker, aromatisk valnøddemarcipan eller hasselnøddemarcipan.

Herunder får du min grundopskrift på en nem og klassisk marcipan.

– og hvis du har mod på valnøddemarcipanen?

Min erfaring med valnødder som base for en marcipan er, at der skal meget lidt (hvis noget overhovedet) sirup i selve nøddemassen – de bliver meget 'cremede', når man blender dem.

Opskrift på Valnøddemarcipan:

200 g valnødder

1 spsk. formelis

1 spiseskefuld sirup (kan måske undlades).

Blend nødderne, mærk efter i konsistensen – virker den tør og usammenhængende? Tilfør sirup, indtil den binder sammen som blød marcipan! ælt i lidt flormelis til sidst og smid marcipanen på køl inden servering eller brug til konfekt og lignende.

–  Så får du en blød, lækker og utrolig velsmagende og anderledes marcipanoplevelse!

Siruppen i opskriften kan også udskiftes med eksempelvis glukosesirup og almindelig lys sirup – den sidstnævnte skal dog forsøges lidt frem med, at den hurtigt kan blive klistret og alt for sød. Den hurtige 50/50 vand og sukker fungerer bedst!

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 15 min
Antal 1 pers.

Ingredienser

Mandler 200 gram
Sukkersirup (0,5 dl vand, 0,5 dl sukker) 1 dl
Flormelis 1 spsk.

Fremgangsmåde

Den søde tand

Se flere artikler