Alle opskrifter

Amerikanske Cookies med lime og Kinder Maxi

Frisk, sød og med et strejf af luksus

Amerikanske Cookies med lime og Kinder Maxi
Amerikanske cookies med lime og kinder maxi
Mikkel M. Vermeulen
Af Mikkel M. Vermeulen 17. marts 2025

Hvis du allerede har prøvet mine cookies med citron og hvid chokolade, så er du klar til næste niveau! Jeg har nemlig lavet en ny opfølger til opskriften: Denne gang med lime og Kinder Maxi-chokolade. Resultatet? En perfekt balance mellem syrlighed, sødme og den cremede luksus fra mælkechokolade.

Friskhed fra lime og cremet sødme fra Kinder Maxi

Lime er kendt for sin friske, let krydrede syrlighed, og når den kombineres med den silkebløde mælkechokolade fra Kinder Maxi, sker der magi. Det giver en cookie, der på én gang er frisk og sød – og med den helt rigtige chewy tekstur, som amerikanske cookies er elsket for.

Hvis du var vild med citron-udgaven, så er lime-versionen et frisk pust, der tilføjer en ekstra dybde i smagen. Kinder Maxi-chokoladen smelter blødt ind i dejen og skaber små lommer af flydende chokolade, der giver en uimodståelig kontrast til den sprøde overflade.

2153052 scaled

Den samme perfekte grundopskrift – nyt twist

Ligesom med citron-udgaven bruger jeg min go-to grundopskrift på amerikanske cookies. Den har aldrig slået fejl, og det gør den heller ikke her. Forskellen ligger i detaljen: Lime-skallen giver et skarpt, men elegant strejf af friskhed, mens Kinder Maxi tilfører en cremet sødme, der balancerer limens syre perfekt.

Tips og tricks

Hvis du vil have en mere intens lime-smag, kan du tilsætte en smule limesaft i dejen. Men vær forsigtig, så dejen ikke bliver for fugtig.

  • Kinder Maxi-chokolade smelter hurtigt – så sørg for at skære den i grove stykker, så du får de små, bløde chokolade-lommer i den færdige cookie.
  • Opbevar cookies i en lufttæt beholder – de holder sig sprøde i kanten og bløde i midten i op til 4-5 dage (hvis de overlever så længe!).

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Ventetid 10 min
Tilberedningstid 12 min
Antal 14 pers.

Ingredienser

sukker 125 gram
Smør, blødt 140 gram
Brun farin 125 gram
Vaniljesukker 2 tsk
Æg 1 stk
Hvedemel 250 gram
Fint salt 0.50 tsk
Bagepulver 0.50 tsk
Natron 1 tsk
Lime, økologisk 2 stk
Kinder Maxi 200 gram

Fremgangsmåde

Alle opskrifter

Se flere artikler