Bagværk

Juleboller

Svampede, bløde og lækre med julekrydderier!

Juleboller
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 5. december 2021

Juleboller er en sand klassiker af en opskrift til juletid, og når der står julebag på menuen i december.

Det er faktisk noget, jeg aldrig rigtig har gjort som barn, men først har 'opdaget' som voksen – de smager nemlig helt fantastisk, når man lige finder balancen mellem krydderierne og julesmagene.

Juleboller skal være svampede, bløde og lækre – lidt ligesom bamseboller – bare med mere smæk på smagen. 

Juleboller kan laves på mange forskellige måder – og handler egentlig om, hvad du godt kan lide af smage fra julen.

Min opskrift på hjemmebagte juleboller byder på en herlig smag og duft af appelsin og kanel og kardemomme.

I min opskrift bruger jeg både appelsinskal og appelsinsaft, som giver aroma, duft, dybde og smag hele vejen igennem.

Og duften, når julebollerne er i ovnen? Så er der dømt julestemning!

En julebolle er lidt en mellemting mellem en almindelig bolle og det søde køkken – hvorfor den egner sig særdeles godt til en kop varm kakao, tandsmør og hygge!

Hvis du er typen, der ikke kan fordrage rosiner i hjemmebag? Så kan du altså sagtens udskifte rosinerne med eksempelvis mørk chokolade, uden at det går udover dejen.

Appelsin og chokolade går også rigtig godt sammen.

Fang min opskrift på de lækreste, bløde juleboller herunder:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Ventetid 120 min
Tilberedningstid 18 min
Antal 8 pers.

Ingredienser

Hvedemel 380 gram
Sødmælk 150 ml
Æg 1 stk
Appelsin, saften herfra 40 ml
Revet skal fra en økologisk appelsin 1 stk
Sukker 50 gram
Fint salt 0.30 tsk
Smør 50 gram
Kardemomme, stødt 1 tsk
Kanel, stødt 0.50 tsk
Rosiner (gerne jumbo-rosiner) 70 gram
Perlesukker, til pynt 2 spsk.
Mandler, finthakket 2 spsk.
Æg, til pensling 1 stk
Gær 30 gram

Fremgangsmåde