Mandekogebogen

Hjemmelavet varm kakao

Nem, lynhurtig opskrift på den bedste varme kakao!

Vi er godt på vej ind i vintermånederne, hvor der skal lidt ekstra forkælelse ind i hverdagen - både for den kommende julehygge, men også for at løfte humøret lidt på de kolde og triste vinterdage.

Varm kakao er en sikker vinder hver gang!

Men hvis man ikke lige tænker, at man orker det store hurlumhej for en lille kop kakao, så har jeg herunder verdens nemmeste (og bedste) opskrift på varm kakao. En klassisk opskrift, som min far altid har lavet i min barndom til varme hveder.

4 ingredienser og ganske simpel!

Og så kan man jo altid lige tilføje ønskede mængder let pisket flødeskum til ekstra kræs.

ANNONCE

Varm kakao

Hyggedrik til vinterdagene!

1 portioner 10 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 300 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 250 gram mælk
  • 10 gram mørk chokolade, 70 %
  • 1 tsk rørsukker
  • 1 tsk kakaopulver, usødet

Fremgangsmåde

  1. Knæk chokoladen i mindre stykker og læg det i en kop sammen med rørsukker og kakaopulver.
  2. Hæld lidt af mælken i koppen, så tingene blandes sammen.
  3. Varm resten af mælken op til kogepunktet og hæld det over chokoladen.
  4. Rør grundigt rundt og servér rygende varmt med letpisket flødeskum!
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt