Mandekogebogen

Syltede rabarber med vanilje

Perfekt til vaniljeis og varme sommerdage!

Rabarberne blomstrer i vilden sky for tiden, og det er synd og skam hvis ikke man får udnyttet de rødlige stængler til gastronomien!

Hvad enten du bruger det til syltetøj, crumbles eller eksempelvis min rabarbertærte med marcipan - så kan du også konservere den gode forårssmag til lidt senere på året. 

Hvis man vil have et alternativ til 'blot' at bruge de sidste mængder rabarber til syltetøj eller saft, så kan man sylte dem.

Denne gang syltet i hjemmelavet vaniljesukker-lage - grunden til at bruge dette, er, at opskriftens udbytte er spækket med vaniljesmag og stykker af stænglerne - hvormed man kan spare de dyre banditter i vaniljekrisen!

Vaniljelagen giver smag og sødme til rabarberstængerne, men bevarer stadigvæk konsistens og smag på rabarberne - så du får en frisk og aromatisk smag af både vanilje og rabarber.

De er perfekte som topping på en kedelig morgenmad, pynt til kager skåret i tynde strimler - og så kan de holde sig minimum et par måneder, hvilket gør, at du kan bevare forårsmagen nogle måneder endnu.

Foruden dette gjorde en læser mig også opmærksom på sidste år, at man kan bruge lagen til at lave en ond rabarbersorbet af lagen efterfølgende.

Genialt!

Se med herunder:

ANNONCE

Syltede rabarber med vanilje

Smagen af forår på glas!

1 portioner 20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 100 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 250 gram rabarber
  • 150 gram rørsukker
  • 4 dl vand
  • ½ stk lime
  • 1 spsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde

  1. Skyl rabarberne grundigt og fjern eventuelle skader eller 'træede' ender. Snit dem i skrå skiver, som passer ned i glasset. Skold glasset grundigt. Læg skiverne af rabarberne i. Kog derefter vand, sukker og vaniljesukker op i en gryde. Når vandet koger, tilsætter du limesaften og lader det koge i et minut. Hæld væsken over rabarberne og luk til med det samme.
  2. De er klar efter ca. 1 døgn og kan holde sig i 1-2 måneder i køleskabet.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt