Mandekogebogen

Syltede rabarber med vanilje

Perfekt til vaniljeis og varme sommerdage!

Syltede rabarber er en nem og lækker opskrift til at forvandle de syrlige frugtstængler til lækre, sødlige og parfumerede snacks i det søde køkken.

Rabarberne blomstrer i vilden sky om foråret, og det er synd og skam hvis ikke man får udnyttet de rødlige stængler til gastronomien!

Hvad enten du bruger det til syltetøj, crumbles eller eksempelvis min rabarbertærte med marcipan - så kan du også konservere den gode forårssmag til lidt senere på året. 

Hvis man vil have et alternativ til 'blot' at bruge de sidste mængder rabarber til syltetøj eller saft, så kan man sylte dem.

Det gør, at du gemmer lidt af forårets frugt og grønt til senere på sæsonen - og i langt de fleste tilfælde kan en omgang syltede rabarber holde sig til langt ind i vinteren.

Denne gang syltet i hjemmelavet vaniljesukker-lage - grunden til at bruge dette, er, at opskriftens udbytte er spækket med vaniljesmag og stykker af stænglerne - hvormed man kan spare de dyre banditter i vaniljekrisen!

Vaniljelagen giver smag og sødme til rabarberstængerne, men bevarer stadigvæk konsistens og smag på rabarberne - så du får en frisk og aromatisk smag af både vanilje og rabarber.

De er perfekte som topping på en kedelig morgenmad, til en dessert, til en kugle vaniljeis, som pynt til kager skåret i tynde strimler og meget andet - og så kan de holde sig minimum et par måneder, hvilket gør, at du kan bevare forårsmagen nogle måneder endnu.

Foruden dette gjorde en læser mig også opmærksom på sidste år, at man kan bruge lagen til at lave en ond rabarbersorbet af lagen efterfølgende.

Genialt!

Se med herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Syltede rabarber med vanilje

Smagen af forår på glas!

1 portion 20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 100 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 250 gram rabarber
  • 150 gram rørsukker
  • 4 dl vand
  • ½ stk lime
  • 1 spsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde

  1. Skyl rabarberne grundigt og fjern eventuelle skader eller 'træede' ender. Snit dem i skrå skiver, som passer ned i glasset. Skold glasset grundigt. Læg skiverne af rabarberne i. Kog derefter vand, sukker og vaniljesukker op i en gryde. Når vandet koger, tilsætter du limesaften og lader det koge i et minut. Hæld væsken over rabarberne og luk til med det samme.
  2. De er klar efter ca. 1 døgn og kan holde sig i 1-2 måneder i køleskabet.
Del

Seneste nyt