Mandekogebogen

Syltede rabarber med vanilje

Perfekt til vaniljeis og varme sommerdage!

Rabarberne blomstrer i vilden sky for tiden, og det er synd og skam hvis ikke man får udnyttet de rødlige stængler til gastronomien!

Tidligere på måneden kom jeg med en opskrift på rabarbertærte med marcipan - hvor jeg i denne omgang tænker lidt mere i at konservere den gode forårssmag til lidt senere på året. 

Hvis man vil have et alternativ til 'blot' at bruge de sidste mængder rabarber til syltetøj eller saft, så kan man sylte dem.

Denne gang syltet i hjemmelavet vaniljesukker - grunden til at bruge dette, er, at opskriftens udbytte er spækket med vaniljesmag og stykker af stænglerne - hvormed man kan spare de dyre banditter i vaniljekrisen!

ANNONCE

Syltede rabarber med vanilje

Smagen af forår på glas!

1 portioner 20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 1550 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 250 gram rabarber
  • 150 gram rørsukker
  • 4 dl vand
  • ½ stk limesaft
  • 1 spsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde

  1. Skyl rabarberne grundigt og fjern eventuelle skader eller 'træede' ender. Snit dem i skrå skiver, som passer ned i glasset. Skold glasset grundigt. Læg skiverne af rabarberne i. Kog derefter vand, sukker og vaniljesukker op i en gryde. Når vandet koger, tilsætter du limesaften og lader det koge i et minut. Hæld væsken over rabarberne og luk til med det samme.
  2. De er klar efter ca. 1 døgn og kan holde sig i +1 måned i køleskabet.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt