Mandekogebogen

Sådan laver du din egen vaniljesukker

Nem opskrift, hvor du undgår madspild og får mere smag!

Hvis du ofte bruger vaniljestænger i køkkenet, så ved du også, at du ofte står med tomme stængler, som du ikke rigtig får brugt. Med mindre du smider de tomme skaller sammen med væsken for at få ekstra meget vaniljesmag ud, så kan det være svært at finde et formål med dem.

Men! du må aldrig smide dem ud.

Lav i stedet din egen vaniljesukker.

Fordele?

1) Undgå madspild

2) Få en vaniljesukker, der smager 1 milliard gange bedre end købeversionerne

Se med herunder, hvordan du får den bedste hjemmelavede vaniljesukker.

ANNONCE
Sådan laver du din egen vaniljesukker

Hjemmelavet vaniljesukker

Udnyt dine tomme vaniljeskaller!

1 portioner 10 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 2650 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 3 stk vaniljestang, tom
  • 300 gram sukker

Fremgangsmåde

  1. Klip eller skær vaniljestængerne i mindre stykker. Hæld sukkeret i en blender og tilsæt vaniljestykkerne - blend i nogle minutter, indtil alle vaniljestykkerne er 'opløst'. Det smarte ved at blende sukker er nemlig, at du får en lidt mere 'flormelis'-agtig konsistens, så du i sidste ende også får den perfekte konsistens i vaniljesukkeret.
  2. Hvis din blender er af den slags, at den ikke rigtig kan få bugt med alle stykker - fortvivl ej. Nogle gange kan det egentlig være en fordel!
  3. Hvis du har større stumper af vaniljestænger i sukkeret, ligger det og afgiver smag under opbevaring.
  4. Forholdene i opskriften giver en vaniljesukker, der er spark i! Brug stadigvæk 1:1 i forhold til opskrifterne, men forvent mere vaniljesmag!
  5. (Tip: Du skal ikke lade dig afskrække af, at vaniljestænger efter opbevaring kan blive hvide i overfladen - det er ikke mug! Der er derimod sukkeret, som trækker ud af stængerne. Så fortvivl ej!)
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt