Så længe kan du gemme stegt bacon i køleskabet
Baconsnacks til senere?
Vi har alle været der: Du steger en solid omgang bacon søndag morgen, men hov – du fik måske lidt rigeligt gang i panden. Nu står du med en tallerken sprødt guld, du ikke kan spise op. Og spørgsmålet melder sig: Hvor længe kan det holde sig?
Læs også: Sådan strimler du kylling hurtigere
Svaret kort: 4 til 5 dage i køleskabet
Ifølge det amerikanske landbrugsministerium (USDA) kan stegt bacon holde sig 4-5 dage i køleskab, hvis du opbevarer det korrekt. Smider du det i fryseren? Så kan det holde i op til en måned uden at miste for meget kvalitet.
Faktisk er det teknisk set sikkert at fryse det i uendelig tid, men lad os være ærlige – efter 30 dage bliver det mere “meh” end “mmmm”.
Bonusinfo: Hvad med de andre typer bacon?
-
Rå bacon i åbnet pakke: Ca. 1 uge i køleskab
-
Hjemmelavede baconbits: Op til 5 dage
-
Købte baconbits lavet af kød: Op til 6 uger i køleskab
-
Hyldestabil bacon (den slags i foliepose): 2 uger efter åbning, men stadig på køl
Og husk: Hvis det lugter funky, har mærkelig farve, eller du ser skimmel, så skal det ud. Intet bacon er så værdifuldt, at det er værd at satse maven for.
Sådan opbevarer du stegt bacon bedst
Hvis du vil holde dit bacon sprødt og lækkert, er der lidt kærlighed involveret i opbevaringen:
-
Lad det køle helt af før du smider det i køleskabet – ellers danner der sig kondens, og så får du slattent bacon.
-
Brug en lufttæt beholder eller en frysepose med så lidt luft som muligt. Mindre ilt = langsommere fordærv.
-
Har du tykke skiver? Overvej at pakke dem ind i bagepapir hver for sig, så de ikke klistrer sammen og bliver bløde.
-
Opbevar baconet bagerst i køleskabet, hvor temperaturen er mest stabil og lav.
Smart trick til frysning
Vil du fryse bacon ned? Læg skiverne enkeltvis på en bageplade og frys dem først separat. Derefter kan du samle dem i en pose – så kan du tage én skive ad gangen op, når trangen melder sig.
Sådan genopvarmer du bacon (så det bliver sprødt igen)
-
Airfryer: Hurtig, nem og super effektiv.
-
Ovn: 5-10 minutter ved 180-200 grader. Læg det på en rist, så fedtet kan dryppe af.
-
Pande: Giv det et par minutter på middel varme – uden ekstra fedtstof.
Uanset metode, så sørg for at det er helt optøet, og at din pande eller ovn er godt varm, inden du starter.
Konklusion: Bacon er life – og det kan holde sig
Så næste gang du går all in på brunch, eller bare laver ekstra bacon “just in case”, så ved du nu, hvordan du får mest muligt ud af resterne. Fire-fem dage i køleskabet. En måned i fryseren. Og et livslangt venskab i hjertet.