Sådan gør du din yoghurt tykkere og mere cremet i konsistensen
Smart hack.
Der er få ting mere skuffende end at åbne en ny bøtte yoghurt og opdage, at den er alt for vandet. Heldigvis er det et problem, der let kan løses.
Læs også: Så meget hakket oksekød per. person
Mange yoghurter indeholder for meget væske i forhold til den faste konsistens, man forventer. Især ses dette som en tynd, gullig væske kaldet valle, der samler sig ovenpå. Valle er en naturlig del af yoghurtens fermenteringsproces, men hvis du ønsker en tykkere og mere cremet konsistens, findes der flere metoder til at opnå det.
Hvad kan du gøre ved overskydende valle?
Når man støder på et lag valle i sin yoghurt, er den mest almindelige reaktion at røre det rundt eller hælde det væk. Men faktisk kan valle bruges til meget mere end bare at blive skyllet ud i vasken.
Brug den i smoothies – Erstat mælk eller juice med valle for en syrlig smag og ekstra proteiner.
Marinér kød – Valle fungerer perfekt i marinader til kylling eller kalkun, da dens syre gør kødet mørt.
Forbedr bagværk – Brug valle som væske i brøddej eller pandekager for en let syrlig nuance.
Tilføj det til supper og gryderetter – En lille mængde valle kan give ekstra dybde i smagen.
Lav en ny portion yoghurt – Brug valle som en starterkultur til hjemmelavet yoghurt.
Hvis du ikke vil bruge din valle med det samme, kan den opbevares i køleskabet i op til tre uger.
Sådan gør du din yoghurt tykkere med en simpel metode
Den mest effektive måde at gøre yoghurt tykkere på er at dræne den for overskydende valle ved hjælp af en si og et osteklæde.
Sådan gør du:
- Læg et osteklæde eller et rent viskestykke i en si over en skål.
- Hæld yoghurten i sien, og lad den stå i flere timer – gerne natten over i køleskabet.
- Efter et par timer vil en del af væsken være sivet ud, og yoghurten vil have en tykkere og mere cremet konsistens.
Dette er faktisk den samme metode, der bruges til at lave græsk yoghurt og labneh. Jo længere yoghurten drænes, jo tykkere bliver den.