Ikke-kategoriseret

Tabu lukker dørene: En æra er forbi i Aalborgs gastronomiske landskab

Efter ni år med fine dining må Tabu kaste håndklædet i ringen – men nye eventyr venter ved Limfjorden.

Google Streetview
Google Streetview
Mikkel Preisler
Af Mikkel Preisler 15. maj 2025

Efter ni år med stjernespækkede serveringer og kompromisløs kvalitet er det nu slut. Restaurant Tabu i Aalborg har lukket og slukket. Det er ikke kun en dør, der er blevet låst, men et helt kapitel i byens kulinariske udvikling, der nu er afsluttet.

Økonomi og tidens tand satte punktum

Beslutningen kommer ikke ud af det blå. Ifølge direktør Karsten Jensen er konkursen en konsekvens af stigende råvarepriser, et faldende antal gæster og en branche, der er blevet stadig sværere at navigere i. “Vores fine dining restaurants resultater gik i den forkerte retning, og trods ihærdige forsøg på at ændre på dette var en redning, og dermed fortsat drift, ikke mulig,” udtaler han.

Den æstetisk gennemførte og prisbelønnede restaurant har været et samlingspunkt for madelskere, men realiteterne har overhalet ambitionerne. Dermed skriver Tabu sig ind i rækken af gastronomiske steder, der må lade livet i et marked, hvor luksus og lavkonjunktur sjældent går hånd i hånd.

Miv ser fremad mod åben ild og friluft

Køkkenchef Michael Miv Pedersen, som har lagt utallige timer og al sin ildhu i Tabu, ser dog ikke kun bagud. Han kanaliserer nu sin energi mod sommerrestauranterne Glashuset i Lønstrup og Kallehavegaard Badehotel i Løkken samt event- og cateringvirksomheden Skydebanen i Aalborg. “Jeg ser meget frem til at bruge min energi i sommerlandet og ikke mindst på ‘Skydebanen’ vores eventsted lige ned til Limfjorden,” siger han.

Hans vision er klar: madoplevelser i det fri, nærvær med gæsterne og mere tid til familien. “Jeg kommer til fortsat at arbejde med de gode råvarer, men på nye måder, både i og ud af huset, og til en pris hvor de fleste kan være med,” forklarer Miv. Private Dining og gastronomisk sværmeri er ikke glemt, men de får en ny ramme.

Et gastronomisk farvel med format

Tabus lukning markerer afslutningen på en periode, hvor kompromisløshed og ambition var ledestjernen. Selvom det er med vemod, at dørene nu er lukket, er det også begyndelsen på noget nyt. Med udgangspunkt i natur, frihed og faglighed tager Michael Miv Pedersen sin passion med ud af restauranten og ud i det fri.

Tabu er historie. Men fortællingen om Miv og hans køkkenteam lever videre – nu i det nordjyske sommerland og ved Limfjordens bred. Et nyt kapitel begynder, og det begynder med et bål.

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Ikke-kategoriseret

Se flere artikler